Vacatures basisvaardigheden

Op zoek naar een baan? Bekijk de vacatures. Heeft jouw Bibliotheek een vacature? Mail dan naar basisvaardigheden@kb.nl. Vacatures rond basisvaardigheden plaatsen we op deze pagina.

Overzicht

 • Twee projectmedewerkers Digitale inclusie, 30 - 36 uur en 24 - 28 uur per week, Probiblio
 • Projectondersteuner Digitale inclusie, 18 uur per week, Probiblio
 • Junior-adviseur Basisvaardigheden, 32 - 36 uur week, Probiblio

Twee projectmedewerkers Digitale inclusie

30 - 36 uur per week, per direct voor de projectduur tot eind 2021
24 - 28 uur per week, per direct voor de projectduur tot eind 2021

Als projectmedewerker Digitale inclusie zorg je ervoor dat bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland de Informatiepunten optimaal kunnen opzetten en borgen, afgestemd op de lokale situatie. Je organiseert en begeleidt bijeenkomsten en werksessies aan de hand van een draaiboek voor interne en externe partners, je zorgt ervoor dat bibliotheken van elkaars ervaringen kunnen leren en signaleert wensen en behoeften van de deelnemers van de werksessies. Die deel je vervolgens met de projectleider Digitale Inclusie.30 - 36 uur per week, per direct voor de projectduur tot eind 2021

Wie zoeken wij?
Een zelfstandige en resultaatgerichte projectmedewerker. Ben jij van nature nieuwsgierig en weet je makkelijk de verbinding tussen mens en organisatie te leggen? Ben je communicatief sterk? Kun je niet wachten om in samenwerking met de adviseurs aan de slag te gaan voor de bibliotheken met het programma Digitale inclusie? Dan ben jij misschien wel precies wie wij zoeken.

Onze praktische wensen

 • opleiding en werk-/denkniveau op ten minste hbo-niveau
 • ervaring in het geven van trainingen en presentaties voor diverse doelgroepen
 • 1 tot 3 jaar relevante werkervaring
 • in het bezit van een rijbewijs

Wat bieden wij?
Salaris volgens de cao Openbare bibliotheken in schaal 7 of 8 (afhankelijk van geschiktheid en ervaring)
Maximaal € 3.420,-- bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur.

Je kunt solliciteren tot donderdag 26 maart 2020.

Bekijk de volledige vacaturetekst.

 

Projectondersteuner Digitale inclusie

18 uur per week, per direct voor de projectduur tot eind 2021

Als projectondersteuner zorg je voor het inplannen van afspraken (met bibliotheken, maar ook intern), regel je locaties, voer je inhoudelijk uitzoekwerk uit, maak je verslagen, boek je trainingsacteurs en verzorg je de mailafhandeling ten dienste van het Informatiepunt Digitale Overheid.

Wie zoeken wij?
Een zelfstandige projectondersteuner die er plezier in heeft de adviseurs optimaal te ondersteunen, zodat zij zich zonder zorgen op de inhoud en de implementatie kunnen richten.

Voor deze functie is naast ervaring in een functie als officemanager/ projectondersteuner nauwkeurigheid en het foutloos en makkelijk schrijven van brieven en verslagen een belangrijke voorwaarde.

Onze praktische wensen

 • mbo+/hbo-denk- en werkniveau
 • minimaal 3 jaar ervaring
 • foutloos en makkelijk schrijven

Wat bieden wij?
Salaris volgens de cao Openbare bibliotheken in schaal 6 of 7 (afhankelijk van geschiktheid en ervaring).
Maximaal € 3.010,-- bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur.

Je kunt solliciteren tot donderdag 26 maart 2020.

Bekijk de volledige vacaturetekst.

 

Junior-adviseur Basisvaardigheden

32 - 36 uur per week

Als adviseur draag je zorg voor het ondersteunen van bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland. Je ondersteunt, adviseert en stimuleert hen bij een brede aanpak. Daarnaast kijk je ook over gemeentegrenzen heen en breng je op provinciaal niveau verbindingen tot stand.

Wie zoeken wij?

 • een enthousiasmerende persoonlijkheid met een goed gevoel voor verhoudingen en belangen, die makkelijk op diverse niveaus kan communiceren
 • een ondernemende collega die kansen ziet en ontwikkelingen tijdig weet te vertalen naar (innovaties in) de diensten voor bibliotheken
 • iemand die onderwerpen en partijen weet te verbinden en die vanuit visie en enthousiasme de bibliotheken weet te activeren

Wat bieden wij?
Het salaris is passend bij je opleiding en ervaring (schaal 8 CAO Openbare Bibliotheken, afhankelijk van opleiding en ervaring), minimaal € 2.668, maximaal € 3.420. We bieden in eerste instantie een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling.

Je kunt solliciteren tot en met maandag 20 april 2020.

Bekijk de volledige vacaturetekst.