Bekijk de nieuwsbrief online
Gezichten header nieuwsbrief
Nieuwsbrief - juni 2019
Vrijwilliger helpt man met  computer

'Digitale inclusie' op stoom

Kopgroep-bibliotheken, KB en Manifestgroep werken hard om op 1 juli het Informatiepunt Digitale Overheid te openen. Binnenkort verschijnt de subsidieregeling voor bibliotheken.

> Zie wat er allemaal gebeurt

Week van de Alfabetisering flyer

Wat wil jij leren?

In de campagne voor de Week van de Alfabetisering spreken we laaggeletterden via online banners ook zelf aan: 'Wat wil jij leren?'. Op www.ikwilleren.nl vinden zij concrete, persoonlijke leerwensen.

> Bekijk wat jouw Bibliotheek kan doen

Man werkt op laptop

Landelijke dag Belastingdienst

Op 9 juli wisselen we succesvoorbeelden uit. Suggesties welkom! Bovendien bouw je met Belastingdienst en POI's verder aan het lokale netwerk, ook voor het programma Digitale inclusie.

> Bekijk programma en aanmelding

Medewerker helpt klant aan de balie

De publieksservice en de educatieve maatschappelijke Bibliotheek

Deze blended learning zorgt dat alle Frontoffice-medewerkers het aanbod kennen voor kwetsbare mensen. Zodat het team deze mensen goed kan helpen of doorverwijzen. De learning is gestart.

> De learning ook in jouw Bibliotheek?

Drie cursisten aan het werk

Wordt een nog betere consulent Basisvaardigheden

Met deze achtdaagse leergang verwerf je de kennis en vaardigheden om, met jouw netwerk, laagopgeleide mensen echt op weg te helpen. Begin direct na de zomer.

> Schrijf je nu in voor de leergang

Schermafbeelding Aanpak-pagina

Alles wat je zoekt...

… Of in ieder geval heel veel. Met hulp van POI's is de informatie op de website Basisvaardigheden verder uitgebreid. Dat helpt jou bij de aanpak en uitvoering van (nieuwe) dienstverlening.

> Kijk wat jij kunt gebruiken

De Levende Sollicitatiegids-logo

De Bibliotheek en de arbeidsmarkt

De KB en De Levende Sollicitatiegids hebben nieuwe afspraken gemaakt om bibliotheken in 2019 en 2020 te ondersteunen bij activiteiten voor werkzoekenden.

> Kies uit twee mooie opties

DeBroekriem-logo

Arbeidsmarkt Symposium: De Bibliotheek & Werk

Dit symposium markeert de vernieuwde afspraken tussen DeBroekriem en de KB. De samenwerking groeit, zowel voor bibliotheken die al werken met dit concept, als door nieuwe bibliotheken.

> Aan de slag met DeBroekriem

Els en Dulcie

De succesvolle gezinsaanpak van Waalwijk Taalrijk

In Waalwijk maakt men ouders én kinderen meer geletterd. Els Klerkx, Dulcie Koevoets en Ank Joosen vertellen. De Bibliotheek Midden-Brabant coördineert het thema Leesplezier.

> Lees het interview