Bekijk de nieuwsbrief online
Nieuwsbrief - september 2019
Omslag rapport

BOP-enquête Basisvaardigheden 18+ gepubliceerd

Bibliotheken bieden een continu aanbod rond taal en digitaal. Dat blijkt uit de BOP-enquête Basisvaardigheden voor volwassenen. Het brede aanbod groeit gestaag, net als het aantal uren van medewerkers en het budget.

> Ga naar de onderzoeksresultaten

Poster taalambassadeur Gormah

Week van de Alfabetisering:
in volle gang

Verspreid over het land zijn ruim duizend activiteiten aangemeld om van de Week een succes te maken. Aan de inzet van organisaties, Taalambassadeurs en vrijwilligers zal het niet liggen. Ook de publiciteit is goed in de steigers gezet.

> Ga naar het activiteitenverslag

Voorkant van werkboek Klik & Tik

Bestelactie werkboek Klik & Tik

Half november wordt 'Klik & Tik. Het internet' op vernieuwd, net als het werkboek. Het huidige werkboek is nog te gebruiken als je vóór half november een nieuwe cursus start. De KB biedt dit 'oude' werkboek gratis aan.

> Bestel je gratis exemplaren

Vrouw krijgt hulp bij inburgering

Bibliotheekenbasisvaardigheden.nl aangevuld

De website krijgt geregeld een poetsbeurt. Onlangs werd weer een aantal pagina's onder handen genomen: Lokale partners, Inburgering en Empowerment. Nieuw is Scholing rond de collectie. Heb je zelf aanvullingen of wijzigingen? Welkom!
Logo Oefenen.nl

Nieuw op Oefenen.nl

De website van Oefenen.nl is vernieuwd. Met: veelgestelde vragen specifiek voor bibliotheken en een stappenplan voor gebruik van de licentie. En kijk ook even of je de logo's van Oefenen.nl correct gebruikt.

> Download de juiste logo's

Bibliotheekboeken in de kast
Plankklaar koppelen

Gebruikt jouw Bibliotheek plankklaar koppelen van NBD Biblion? Dan kun je nu ook NT1- en NT2-indelingen in de titelbeschrijving toevoegen. Verder is er bij NBD Biblion een Poolse collectie beschikbaar en volgt binnenkort een Arabische.

> Bekijk thema-aanbieding Pools

Drie studenten in gesprek

Leergang Consulent Basisvaardigheden geannuleerd

Ook herhaalde oproepen hebben helaas niet voldoende deelnemers opgeleverd voor de leergang die in september zou starten. Daarom komt deze te vervallen. We bekijken nu de mogelijkheden voor een aangepast aanbod.

Ria Muller

Digitaal spreekuur met SeniorWeb

Met SeniorWeb houdt de Bibliotheek Stadskanaal een wekelijks digitaal inloopspreekuur. Dat gebeurt ook in Ter Apel, Uithuizen en binnenkort in Bellingwolde.
Ria Muller van Biblionet Groningen:
'Een goede aanvulling op ons aanbod'.

> Lees het interview