Bekijk de nieuwsbrief online
oktober 2018

Bekijk het webinar
Interactieve webinar Hoger bereik terugkijken
Op 2 oktober deden honderd Bibliotheken mee aan het webinar over beter bereik van Nederlandstalige laaggeletterden (NT1'ers). Dit eerste webinar in de experimentele reeks om kennis te delen, sloeg zeer goed aan. Heb je het gemist? Wil je het nogmaals bekijken?
Bekijk het webinar

Aanmelden landelijke dag

Programma landelijke dag Basisvaardigheden bekend
8 november starten we met een prikkelend ochtend-programma onder leiding van Sabine Uitslag en sprekers als Job Cohen en documentairemaakster Sarah Sylbing. De middag sprankelt van de lezingen, workshops en debatten over diverse thema's en doelgroepen. De deelsessies zijn zowel strategisch als praktisch en belichten de thematiek vanuit diverse invalshoeken.

Meld je nu aan

Wie dit niet kan lezen is gek!

Werken aan laaggeletterdheid binnen het gezin
Dit najaar is er een masterclass over een gezinsaanpak laaggeletterdheid (focus op NT1) voor jouw Bibliotheek. Kinderen uit laaggeletterde gezinnen hebben een grote kans om zelf ook laaggeletterd te worden. De Bibliotheek kan deze cyclus helpen doorbreken. Kies uit maar liefst zes data en locaties.

Kom naar de masterclass

Leertraject Frontoffice en basisvaardigheden

Leertraject Frontoffice en basisvaardigheden in pilot-fase
Van november 2018 tot en met januari 2019 voeren drie Bibliotheken een pilot uit met het nieuwe blended learning leertraject voor frontoffice-medewerkers. Zij doen zo ervaring op met deze scholing om kwetsbare burgers beter en gerichter verder te helpen. Na een evaluatie komt dit pakket in 2019 voor alle Bibliotheken beschikbaar.

Bekijk de scholing

Bibliotheek en belastingdienst
Landelijke bijeenkomst Bibliotheek en Belastingdienst
Je wordt bijgepraat over de ontwikkelingen rondom het convenant en de samenwerking met de Belastingdienst voor 2019 en verder. Ook komen er praktische zaken aan de orde rond de aangiftecampagne 2019 en welke acties je als Bibliotheek hiervoor in gang kunt zetten.
Meld je nu aan

Walk&Talk-logo

Nieuw promotiemateriaal voor Walk&Talk
Er is nu een toolkit om de Walk&Talk-bijeenkomsten in jouw Bibliotheek te promoten. Met de posters, flyers en digitale materialen kun je iedereen die op zoek is naar (ander) werk verder helpen. Al bijna zeventig Bibliotheken organiseren op ruim 85 locaties elke maand een Walk&Talk-bijeenkomst.

Help werkzoekenden

Karlien van Bijnen en Esther de Wit

Piëzo-methode: "Kijken wat iemand kan en wil"
Bibliotheek Oostland helpt mensen die aan hun (taal)vaardigheden willen werken met de Piëzo-methode. Dat is vooral kijken naar wat iemand kan en wil leren. En dat werpt vruchten af. Karlien van Bijnen en Esther de Wit vertellen.

Lees het interview