Bekijk de nieuwsbrief online
maart 2019

werkconferentie Digitaal Samenleven

KB doet mee aan alliantie Digitaal Samenleven
Tijdens de Nationale Werkconferentie Digitaal Samenleven op 11 maart sprak een 'startgroep' van publieke en private organisaties af om een gezamenlijke aanpak te ontwikkelen, om mensen te ondersteunen die niet of onvoldoende mee kunnen komen met de digitaliserende samenleving.

Hulp bij computergebruik

Voortgang traject Digitale inclusie
Het plan Digitale inclusie met de Manifestgroep-partijen zit in de opstartfase. Bibliotheken konden zich inschrijven als kopgroep-bibliotheek; deze worden begin april bekendgemaakt. Ook werken we aan de subsidieregeling. En verder zoeken we nauwe verbinding met de alliantie Digitaal Samenleven.

Meer over de voortgang

Logo G!DS

Belastingdienstverlening: G!DS-pagina goed gevuld
De aangifteperiode loopt. De Belastingtelefoon en -site verwijzen mensen voor hulp naar de G!DS-pagina van de Bibliotheek. Dank zij alle inspanningen komt het complete aanbod samen, naar soorten hulp en cursussen Klik & Tik en Digisterker. Hou je jouw informatie compleet? En heb je de publiekspagina's goed bekeken?

Zie wat de gebruiker ziet

Belastingspreekuur

Hoge deelname aan belastingdienstverlening
Veel bibliotheken blijven zich de komende vier jaar onverminderd inzetten voor hulp aan burgers die moeite hebben met belastingzaken. Naar verwachting loopt de teller op tot 135 bibliotheekorganisaties. Samen bieden zij voor de lopende aangiftecampagne over 2018 al 234 actviteiten aan.

Bekijk het aantal activiteiten

Voorbeeldpagina computers

Voorbeeldpagina's voor Bibliotheek-website
Er zijn voorbeeldpagina's gemaakt die Bibliotheken die met WaaS werken, direct op hun website kunnen zetten. Vier gaan over basisvaardigheden. De pagina's zijn ontwikkeld met 19 bibliotheken en getest bij de doelgroep.

Attendeer je web-collega

Save the date landelijke dag

Landelijke dag Basisvaardigheden
Natuurlijk komt hij er ook dit jaar: de landelijke dag Basisvaardigheden. Dit maal op donderdag 7 november in Apeldoorn. Reserveer de datum in je agenda zodat je zeker weet dat je erbij kunt zijn. Want je mag 'm niet missen.

Student en docent

Nieuwe editie leergang Consulent Basisvaardigheden
In september start de vijfde editie van de leergang. Wil je erbij zijn? Dan kun je je nu al aanmelden. Het programma omvat acht lesdagen en vier webinars. Heb je die doorlopen, dan opereer je trefzeker in het sociaal domein binnen jouw werkgebied.

Bekijk de leergang

toolkit Empowerment

Interessepeiling toolkit Empowerment
Een nieuwe toolkit is beschikbaar. Hiermee kun je mensen met lage basisvaardigheden helpen met hun zelfvertrouwen en zelfinzicht. De toolkit geeft extra aandacht aan vrouwen. Heb je belangstelling voor een training in het werken met de materialen? Geef dit dan uiterlijk 1 april door.

Interesse?

Jackeline Mekkes

Infopunt: "Mensen eerder bereiken"
In Bibliotheek Dalfsen-Nieuwleusen openden eind 2018 drie Infopunten rond zorg, wonen en welzijn. Jackeline Mekkes belicht de gezamenlijke aanpak om mensen een laagdrempelige plek te bieden voor hulpvragen.

Lees het interview