Bekijk de nieuwsbrief online
februari 2019
 
man met laptop

Bibliotheken en Manifestgroep-partijen ondersteunen niet-digivaardige burgers
Bibliotheken en acht uitvoeringsorganisaties van de overheid gaan samenwerken om burgers dicht bij huis te helpen bij het omgaan met de digitale overheid. Hiervoor schreven zij de aanvraag Digitale Inclusie, ondersteuning voor kwetsbare burgers. De staatssecretaris heeft de aanvraag vastgesteld. Wat betekent dit voor jouw Bibliotheek?

Lees meer
 
Logo Belastingdienst

Laatste dag subsidieaanvraag belastingdienstverlening
Let op: tot morgen kun je subsidie aanvragen voor de belastingdienstverlening in jouw Bibliotheek. Dit betekent - samen met de subsidie rond digitale inclusie - een bedrag dat oploopt tot 8 cent per inwoner. Verder biedt de bijgewerkte marketingtoolkit weer kant-en-klare en aanpasbare materialen. Tot slot: denk ook aan de laatste puntjes op de i bij het invullen van G!DS.

Subsidie aanvragen
 
Man met laptop

KB lanceert Effectenmonitor voor bibliotheken
Het zichtbaar maken van maatschappelijke waarde is onder bibliotheken een breed gedragen wens, maar ook een complex proces. Met de landelijke Effectenmonitor wil de Koninklijke Bibliotheek bibliotheken hierbij ondersteunen. De start is begin april en in 2019 zijn de eerste twee onderzoeksmodulen (waaronder Digisterker) gratis. 

Meld je nu aan
 
Titelpagina Monitor Digitale basisvaardigheden

Monitor Digitale basisvaardigheden en Monitor Belastingdienst
De eindrapportage is verschenen van de Monitor Digitale Basisvaardigheden 2017-2018. Deelnemende bibliotheken hebben deze rapportage ontvangen. Binnenkort gaat de nieuwe editie (2018-2019) van start. En na de aangifteperiode start ook de monitor rond de belastingdienstverlening 2019.

Download de eindrapportage
 
Masterclass Hoger bereik

Masterclass Hoger bereik: vervolgstappen
Op donderdag 31 januari vond de masterclass Hoger bereik plaats. Contactpersonen van POI's en pilot-bibliotheken bespraken in een praktische setting hoe de bevindingen van de pilot-bibliotheken én de strategiekit Hoger bereik zo goed mogelijk ingezet kunnen worden.

Lees meer
 
Renée Gabriël

"Experimenteer met De Liedjeskast"
Met dit programma leer je al zingend de Nederlandse taal. Renée Gabriël vertelt over de activiteiten en materialen die de Bibliotheek Meerssen inzet voor laagtaalvaardigen. Het materiaal is ook beschikbaar voor andere bibliotheken.

Lees het interview
 
Meer nieuws
- Kwartaalrapportage Q4-2018 van het programma de Bibliotheek en basisvaardigheden. 
- Gratis e-learnings in WERK-portal.nl: nieuwe website van start.
- Toneelstuk digiTaalhuis Katwijk: bekijk de video-impressie.
- Een nieuw inburgeringsstelsel, kansen voor bibliotheken: artikel in BibliotheekBlad - Heb je een vacature Basisvaardigheden? Mail aan basisvaardigheden@kb.nl
 

Selectie uit de Agenda
19 maart - Bijeenkomst Effectenmonitor 
21 maart - Collegadag domein Werk & Inkomen (De Levende Sollicitatiegids)
16 april - Het Nationale Bibliotheekcongres, Rotterdam


Er is meer. Bekijk de hele Agenda  

 
Afmelden of gegevens wijzigen? Klik hier.