Voorbeelden van anderen

Waarom het wiel opnieuw uitvinden? Laat je inspireren door good practices in andere Bibliotheken. Gebruik de voorbeelden om aan te passen aan de situatie in je eigen Bibliotheek.

Jaarverslag

  • Huis voor Taal Lelystad  Jaarverslag 2017compact met heldere teksten, veel beeld en met aandacht voor de ervaringen van bezoekers en vrijwilligers van het Taalhuis. Een visitekaartje voor de Bibliotheek om in te zetten naar de subsidiegevers, partners en andere stakeholders.

Filmpjes

Webpagina's

Brochures

  • In opvolging op Meedoen in de samenleving - Hoe helpt de Bibliotheek? publiceerde Rijnbrink een inspirerende uitgave vol voorbeelden van producten en diensten die een Bibliotheek kan inzetten op de thema’s werk, geld en gezondheid: Ondernemen in de Samenleving – Inspirerende voorbeelden uit de praktijk, 2016.
  • Dit magazine is enigszins gedateerd, maar staat vol ideeën, voorbeelden, interviews en mogelijkheden rondom de aanpak van laaggeletterdheid. Met mooie resultaten bij mensen die zelf moeite doen om meer taalvaardig en digivaardig te worden, SIOB 2013.