Toolkit Basisvaardigheden 2018

Deze toolkit bevat algemeen promotiemateriaal basisvaardigheden: taal, digitaal en rekenen.

Je vindt hier posters en flyers om te verspreiden op plaatsen waar de doelgroep zich bevindt of in te leggen in reclamefolder-pakketten, en advertenties voor huis-aan-huisbladen.

De algemene boodschap is dat men voor hulp en cursussen op het gebied van taal-, digitale en rekenvaardigheden bij de Bibliotheek terechtkan.

Er zijn algemene posters en flyers die voor alle vindplaatsen geschikt zijn. En er zijn posters die qua tekst wat specifieker passen bij bepaalde vindplaatsen.

Op de kant-en-klare materialen staat het gratis telefoonnummer van de Stichting Lezen & Schrijven. Zij koppelt de beller aan een (digi)Taalhuis-coördinator in de buurt.

  • Drukwerk/downloads: kant-en-klare posters, flyers en advertenties die je direct kunt bestellen of downloaden
  • Aanpasbare materialen: templates voor flyers, posters en advertenties waarvan je de tekst en logo’s kunt aanpassen aan de lokale situatie
  • Documenten: aanbevelingen voor communicatie met de doelgroep en vindplaatsen, een PowerPoint-presentatie voor intern gebruik over communicatie met de doelgroep, en een flyer over de laaggeletterde persona’s en hoe je hen het beste kunt aanspreken en via welke kanalen

De losse beelden zijn verkrijgbaar in de landelijke beeldbank op de portal Landelijke huisstijl. Kies Home > Fotografie en beeld.

Je hebt een inlog nodig voor de portal Landelijke huisstijl. Heeft jouw Bibliotheek die nog niet, dan kun je die aanvragen via de homepage.