Voorbeelden van collega's

De fysieke en digitale collectie zijn niet los te zien van de programmering in de Bibliotheek: activiteiten om te lezen, leren of met elkaar in gesprek te gaan. Programmering en collectie sluiten goed aan bij de behoeften van de doelgroep en nodigen uit tot nog meer gebruik van de Bibliotheek. Je vindt hier voorbeelden van beleidsontwikkeling door collega-bibliotheken en tips over goed samenwerken. Heb je zelf een voorbeeld? Deel dat met je collega's en mail het naar basisvaardigheden@kb.nl.

Biblioplus beleidsplan 2017-2020

Het Biblioplus beleidsplan 2017-2020 is een goed voorbeeld van een actueel beleidsplan dat vanuit de visie van de Bibliotheek is geformuleerd.

Tips over samenwerking

Bibliocenter: zo pak je een samenwerking aan.

  • Stem samenwerking goed af met partners: waar stopt de een en begint de ander, hoe verwijs je naar elkaar door, hoe stem je je aanbod af.
  • Contact krijgen met andere organisaties is niet altijd eenvoudig. Zo kreeg Bibliocenter via Werk.kom, een samenwerking tussen gemeenten en een werkbemiddelingsorganisatie, wel contact met het UWV.
  • Maak de gemeente deelgenoot. Bij de eerste Walk & Talk was de gemeente aanwezig, zij werd enthousiast omdat ze het succes zelf kon zien.
  • Partners maken graag gebruik van de ruimtes in je bibliotheek, verhuur deze.
  • Bibliocenter is lid geworden van Konnekt’os, de MVO/business club vanuit Werk kom.
  • Neem contact op met de lokale social media club (SMC) en verzorg samen een workshop voor de doelgroep laaggeletterden.