Tel mee met Taal congres

13 februari 2020 | Beatrix Theater, Utrecht

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Samenwerken aan betere basisvaardigheden voor jong en oud; dat is het thema van het congres. Er is veel inbreng van organisaties uit de praktijk.

Voorafgaand aan het officiële programma, is er voor nieuwkomers in het veld het Tel mee met Taal café. Hier praat de organisatie je samen met onder andere taalambassadeurs en lokale beleidsmakers in vogelvlucht bij over het thema, de belangrijkste uitdagingen, het belang van samenwerken, en de plannen van het Kabinet voor de komende jaren.

Om 10.30 uur start het congres plenair. De deelsessies staan in het teken van ‘Wat Werkt?!’, maar van mislukkingen kun je ook leren. Paul Iske van het instituut voor briljante mislukkingen vertelt daar meer over. Aansluitend praat Ria van Dinteren ons bij over de werking van het brein. Wat gebeurt er in het brein als iemand op latere leeftijd gaat leren? Wat werkt goed om kinderen te laten leren? En hoe kan je die breinkennis gebruiken om jouw aanpak nog succesvoller te maken? Een speciale gast zal ons laten ervaren hoe het brein soms anders werkt dan je verwacht.

Vervolgens kun je kiezen uit ruim 40 deelsessies  succesvolle initiatieven die resultaat opleveren of inspirerende nieuwe aanpakken die je kunt benutten in je eigen werk. Tussendoor zijn er genoeg kansen om te netwerken en nieuwe contacten te leggen. Ook is er een markt waar organisaties zich presenteren, en kun je deelnemen aan innovatieve sessies waarin je met bijvoorbeeld een VR-bril door de ogen van de doelgroep kijkt, of een thematische escape room speelt.  

Bekijk het volledige programma.