Week van de Alfabetisering: succesvol

Gepubliceerd op: 9 september 2019 07:00

Verspreid over het land hebben meer dan twaalfhonderd activiteiten van de Week van de Alfabetisering een succes gemaakt. Dat is te danken aan de inzet van alle organisaties, Taalambassadeurs en vrijwilligers. Ook de publiciteit is goed in de steigers gezet.

Ruim 89.000 mensen deden mee aan de Week van de Alfabetisering van 9 tot en met 15 september.

Regionale media aandacht
Taalambassadeurs Jose, Hans, Amy en Gormah vertellen in Ik-wil-leren-filmpjes bij regionale omroepen hun verhaal. De filmpjes draaien van week 34 tot 39 op de zenders: RTV West, Omroep Flevoland, Omrop Fryslân, Omroep Zeeland, RTV Oost, RTV Noord, RTV Utrecht, Omroep Brabant en L1.

Abricampagne
Van dinsdag 10 september tot en met dinsdag 17 september zijn de bibliotheken landelijk* zichtbaar met een abricampagne. Hierbij komen de posters met alle zeven Taalambassadeurs aan bod. De Taalambassadeurs kun je zien op de website van de Week van de Alfabetisering. De posters verwijzen naar de Bibliotheek en zijn voorzien van een Bibliotheek-logo.

Razende Reporters
Tijdens de Week van de Alfabetisering reisden weer Razende Reporters kriskras door het land om verslag te doen van de mooiste activiteiten in acht provincies. Zij bezochten verschillende bedrijven en organisaties, onder andere bibliotheken. Uiteraard vind je deze verslagen op de site van de Week van de Alfabetisering. Bekijk ze allemaal.

Bekijk de pagina Week van de Alfabetisering op deze site.
Bekijk de website van de Week van de Alfabetisering.
Klik voor inspiratie en aanmelding.

*Alkmaar - Almelo - Almere
Alphen aan den Rijn - Amersfoort - Amstelveen