Week van de Alfabetisering: DURF! mee te doen!

Gepubliceerd op: 23 april 2019 09:34

Van 9 tot en met 15 september komen we samen in actie voor een geletterd Nederland. Gebruik de toolkits, meld je activiteiten aan en ontvang de gratis campagnematerialen.

Met de Week van de Alfabetisering stimuleren we een positieve leercultuur en doorbreken we het taboe op laaggeletterdheid. We komen in actie voor een leven lang ontwikkelen. Zodat meer mensen de kans krijgen om (beter) te leren lezen, schrijven, rekenen en om te gaan met de computer of smartphone. Dit is belangrijk, want onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen.
Ook dit jaar werken we weer nauw samen met Stichting Lezen & Schrijven.

Samen staan we sterker
Kom ook dit jaar in actie tijdens de Week van de Alfabetisering! Meedoen is makkelijk. Bekijk de voorbeeldactiviteiten. Zelf een leuk idee? Dat kan natuurlijk ook. Vergeet vooral niet je activiteit aan te melden. Dat kan op www.weekvandealfabetisering.nl.
Deze week ontvangen alle bibliotheken een mailing van Stichting Lezen & Schrijven over de Week van de Alfabetisering.

Ontvang gratis campagnematerialen
Gebruik de gratis toolkits voor de organisatie en promotie van je activiteit. Hierin vind je posters, flyers, sociale media-banners en templates voor presentaties en persberichten. Je ontvangt ze helemaal gratis.
We zorgen voor herkenbaarheid van de Bibliotheek in de materialen.
Download de herkenningswijzer voor laaggeletterden.
Download de campagneflyer

Op de speciale pagina over de Week van de Alfabetisering vind je binnenkort meer informatie.

Heb je vragen?
Mail dan naar info@weekvandealfabetisering.nl.
Of neem contact op met je lokale contactpersoon van Stichting Lezen & Schrijven
of met Stephanie Verhagen van de KB.