Wat wil jij leren?

Gepubliceerd op: 11 juni 2019 19:07

De campagne voor de Week van de Alfabetisering van Stichting Lezen & Schrijven is in volle gang. Via het thema DURF! spreken we ook laaggeletterden zelf aan, met de vraag 'Wat wil jij leren?'. Dat gebeurt met online banners die ook jouw Bibliotheek kan delen.

Op www.ikwilleren.nl vinden mensen uit de doelgroep vervolgens concrete, persoonlijke leerwensen. En natuurlijk de stimulans om hier daadwerkelijk iets mee te doen. In heel Nederland komen bedrijven, zorginstellingen, scholen en natuurlijk ook bibliotheken in actie. Samen gaan we voor een geletterd Nederland!

Delen op sociale media en offline
Met jouw Bibliotheek kun je deze campagne onder de aandacht brengen in je netwerk door bijvoorbeeld banners te delen op jullie socialemediakanalen. Verwijs mensen direct naar de Bibliotheek, bijvoorbeeld met deze tekst: 'DURF! voor jouw droom te gaan. Ga voor een cursus naar de Bibliotheek bij jou in de buurt. Bel gratis met: 0800 023 44 44 of ga naar www.ikwilleren.nl'.

Daarnaast verschijnen er posters en flyers met de verwijzing naar de Bibliotheek en het Bibliotheek-logo.

Voorbeeldbanners

Bibliotheken in actie
Veel bibliotheken organiseren tijdens de Week van de Alfabetisering (9 tot en met 15 september) een activiteit. Zo gaat Bibliotheek Noordwest Veluwe voor tweede jaar op rij de markt op. Hier gaat zij met bezoekers het gesprek over laaggeletterdheid aan.

Samen kunnen we een positieve leercultuur stimuleren, waarin iedereen ruimte krijgt om te werken aan zijn of haar persoonlijke leerwensen. Samen gaan we voor een geletterd Nederland!

Kijk op Weekvandealfabetisering.nl/doe-mee voor inspiratie en aanmelding.

flyers Week van de Alfabetisering