Opnieuw te bestellen: fotostrip en poster voor nieuwkomers

Gepubliceerd op: 27 maart 2019 17:37

Nieuwkomers zijn vaak de taal nog niet machtig. Daarom is er een fotostrip die hen wijst op de mogelijkheden van de Bibliotheek. 'Welkom bij de Bibliotheek' is in zeven talen beschikbaar. Je kunt 'm tot 1 mei 2019 bestellen.

Een groot deel van de nieuwkomers kent de weg naar de Bibliotheek nog niet en/of is niet bekend met de vele mogelijkheden en rijkdom van de Nederlandse Bibliotheek. Met de fotostrip en bijbehorende poster krijgt deze doelgroep een helder beeld van het aanbod dat varieert van het Taalhuis, rustige studieplekken tot digitale kranten en de ruime collectie media in de Bibliotheek.

Wereldvluchtelingendag
Naast het Nederlands, Engels en het Arabisch zijn de fotostrip en poster sinds vorig jaar ook beschikbaar in het Tigrinya (Eritrea), Dari (Afghanistan), Pools en Turks. Veel bibliotheken hebben dit materiaal besteld en ingezet:

• bij het Taalhuis
  • bij gezinnen die meedoen met ThuisTaal en de VoorleesExpress
  • bij het tekenen van participatieverklaringen in de Bibliotheek
  • bij rondleidingen voor vluchtelingen en statushouders

In aanloop naar Wereldvluchtelingendag op donderdag 20 juni komt het materiaal uitstekend van pas om nieuwkomers op een laagdrempelige manier te verwelkomen in de Bibliotheek.

Bibliotheek Tubbergen over de inzet van de fotostrip en poster
'De gemeente Tubbergen organiseert workshops voor statushouders in het kader van de verplichte participatieverklaring. De Bibliotheek levert daar een positieve bijdrage aan door de statushouders via een tolk te vertellen wat de Bibliotheek biedt, zoals het Taalhuis en het Taalcafé. We bieden daarbij de folder ‘Welkom in de Bibliotheek‘ in de juiste taal aan. De fotostrip spreekt aan, veel statushouders komen dezelfde week al naar de Bibliotheek! De fotostrip ligt ook bij VluchtelingenWerk in Tubbergen, zij verwijzen ook naar ons door omdat wij ‘Brievenhulp’ bieden en Belastingspreekuur houden.'

De fotostrip kost € 10,99 voor 10 stuks
De poster kost € 0,69 per stuk
Deze prijzen zijn exclusief btw en verzendkosten.

Meer informatie en bestellen