Nieuw promotiemateriaal voor Walk&Talk

Gepubliceerd op: 9 oktober 2018 08:46

Er is nu een toolkit om de Walk&Talk- bijeenkomsten in jouw Bibliotheek te promoten. Met de posters, flyers en digitale materialen kun je iedereen helpen die op zoek is naar (anders) werk. Al bijna zeventig Bibliotheken organiseren op ruim 85 locaties elke maand een Walk&Talk.

De toolkit vind je op de portal Landelijke huisstijl en bestaat uit kant-en-klare én aanpasbare materialen. Je kunt kiezen uit posters, flyers en digitale materialen. Hiermee promoot je de 'maandelijkse koffiepauze voor iedereen die werk zoekt'. Een mooie aanvulling, want inmiddels voeren al bijna zeventig Bibliotheken Walk&Talk uit.

Uitgangspunten voor Walk&Talk

• Bibliotheken mogen – na aanschaf – het concept Walk&Talk (eigendom De Levende Sollicitatiegids) gebruiken. Zij kiezen zelf de onderwerpen waaraan zij maandelijks aandacht willen besteden.
  • Walk&Talk-bijeenkomsten hebben hun eigen vaste structuur. Het doel is om deelnemers te helpen om zelf de deskundige te worden voor hun zoektocht naar werk. Zo ontdekken zij zelf de beste manier om te solliciteren, samen met andere werkzoekenden. Deelnemers voeden elkaar met praktische tips, support en enthousiaste aanmoedigingen om nieuwe dingen te proberen.
  • De Walk&Talk-bijeenkomst wordt begeleid door een of meer vaste medewerkers van de Bibliotheek. De Levende Sollicitatiegids traint deze begeleiders.
  • Deelname aan de Walk&Talk-bijeenkomst is, net als de koffie en thee, voor deelnemers gratis.
  • Voor het promoten en uitvoeren van Walk&Talk-bijeenkomsten is een huisstijl beschikbaar. Uiteraard zijn de nieuwe materialen binnen deze huisstijl ontworpen. Als je deze materialen gebruikt, heb je daar dus geen omkijken naar. Voor de herkenbaarheid is het belangrijk dat je het concept en de huisstijl op de juiste manier gebruikt. Informeer bij De Levende Sollicitatiegids hoe ze je daar bij kunnen helpen. Zo zorgen we samen dat het concept herkenbaar en kwalitatief goed blijft.

Wil jouw Bibliotheek ook met Walk&Talk aan de slag? Neem contact op met Debbie Heijne om de mogelijkheden te bespreken.

Voor meer informatie
Website De Levende Sollicitatiegids
Contact De Levende Sollicitatiegids

Je hebt een inlog nodig voor de portal Landelijke huisstijl. Heeft jouw Bibliotheek die nog niet, dan kun je die aanvragen via de homepage.