Materialenwijzer vernieuwd

Gepubliceerd op: 6 november 2019 11:19

Vanaf 7 november is de nieuwe versie van de Materialenwijzer Basisvaardigheden beschikbaar. Deze Materialenwijzer laat zien welk leermateriaal vrijwilligers kunnen gebruiken bij het begeleiden van deelnemers. De Materialenwijzer toont leermateriaal op het gebied van taal, rekenen en digitale vaardigheden.

In de Materialenwijzer vind je materialen voor basisvaardigheden op verschillende niveaus. Via een helder stroomschema zijn de materialen te vinden die aansluiten bij niveau en behoeften van de deelnemer. De materialen zijn bij uitstek geschikt voor activiteiten in bibliotheken en (digi)Taalhuizen.
Tijdens de Landelijke dag Basisvaardigheden op 7 november is de papieren versie al beschikbaar bij Stichting Lezen & Schrijven.
Download de Materialenwijzer.

Adviescollectie basisvaardigheden
De Adviescollectie basisvaardigheden is een aanvulling op de Materialenwijzer en bevat een brede selectie materialen rond basisvaardigheden: naslagwerken voor vrijwilligers, leesboekjes voor deelnemers, en leermateriaal waarmee deelnemers onder begeleiding, maar ook zelfstandig kunnen werken. Hiermee kun je advies krijgen over welk materiaal je goed kunt inzetten bij deelnemersbegeleiding en over materialen waarmee de deelnemer zelf aan de slag kan. Met de Materialenwijzer en de Adviescollectie heb je een overzicht van instrumenten voor zowel vrijwilligers als deelnemers.

Totstandkoming
De Koninklijke Bibliotheek en Stichting Lezen & Schrijven onderhouden de Materialenwijzer en Adviescollectie in nauwe samenwerking met NBD Biblion, Het Begint met Taal, formele en non-formele taalaanbieders, bibliotheken en provinciale ondersteuningsinstellingen.