Langaroo: online omgeving voor ouders en jonge kinderen

Gepubliceerd op: 12 maart 2019 13:25

Het online talenplatform Langaroo.org is op 21 februari, op de Internationale Dag van de Moedertaal, officieel gelanceerd. Vanaf nu is Langaroo dus klaar voor gebruik, en kunnen ouders samen met hun kinderen op avontuur gaan in Lingoland in het Nederlands, Engels, Pools, Turks, of Arabisch.

Al jaren lopen we er in de praktijk tegenaan: we adviseren ouders om de taalontwikkeling van hun kind actief te stimuleren in hun moedertaal, maar we kunnen ouders weinig bieden waarmee ze dat kunnen doen. Er is een beperkt aanbod aan anderstalige en meertalige voorleesboeken en taalspelletjes.

Meertalig.nl en stichting VoorleesExpress hebben daarom, met financiering van landelijk actieprogramma Tel mee met Taal, en de input van veel landelijke partners, Langaroo ontwikkeld.

Langaroo is een online omgeving waar ouders met hun kind (2 tot 6 jaar) samen eilanden veroveren door goed te kijken naar mooie animaties en video’s, en opdrachten te doen. Op een speelse manier komen ze in aanraking met veel talen en gaan ze samen in gesprek.

Langaroo is nu beschikbaar in het Nederlands, Engels, Arabisch, Pools en Turks. Het is educatief, laagdrempelig, kosteloos en vooral heel leuk om samen te doen.

Bekijk Langaroo