Landelijke inkoop Slimme Nieuwslezer stopt

Gepubliceerd op: 10 januari 2019 08:17

De KB Inkoopcommissie is per 1 januari gestopt met de landelijke inkoop van Slimme Nieuwslezer. Bibliotheken die graag door willen met het programma, kunnen accounts kopen voor 10 euro per lezer per jaar.

De Inkoopcommissie heeft besloten om Slimme Nieuwslezer niet meer te verlengen omdat te weinig bibliotheken het programma gebruikten. Bovendien verschuift bij de landelijke inkoop de focus naar digitale vaardigheden en vaardigheden op het gebied van werk, financiën en gezondheid en dergelijke. In programma's op het gebied van taal voorzien we vooral met het aanbod van Stichting Lezen & Schrijven en Oefenen.nl.

Alternatief aanbod
Wil jouw Bibliotheek Slimme Nieuwslezer wel (blijven) aanbieden, dan kun je gebruikmaken van het alternatieve aanbod. Je kunt dan per gebruiker een account aanvragen via de KB. Hiervoor krijg je een token waarmee de gebruiker een jaar lang Slimme Nieuwslezer kan lezen. Zo kun je huidige lezers weer een jaar op weg helpen. Nieuwe lezers zullen zich bij de Bibliotheek moeten melden voor zo'n token.

Je kunt de accounts aanvragen bij Seher Hazinedar, e-mail seher.hazinedar@kb.nl
Vermeld hierbij ook het aantal dat je de komende tijd denkt nodig te hebben.