Inkoopregeling Digisterker met drie jaar verlengd

Gepubliceerd op: 11 december 2018 11:46

De KB-inkoopcommissie heeft na een aanbestedingsprocedure voor content op het gebied van e-overheid gekozen voor het aanbod van Stichting Digisterker. Dit betekent dat de huidige Digisterker-inkoopregeling met drie jaar is verlengd (2019 t/m 2021).

De Digisterker-licenties van bibliotheken worden vergoed uit de middelen die de KB-inkoopcommissie hiervoor beschikbaar heeft. Actieve Digisterker-licenties worden (automatisch) verlengd. De Bibliotheek kan dus het eigen Digisterker-cursusaanbod voortzetten. Je kunt hierbij rekenen op continuïteit van de dienstverlening van Stichting Digisterker.
Heeft jouw Bibliotheek nog geen Digisterker-aanbod? Dan kun je de Bibliotheek aanmelden voor de Digisterker-inkoopregeling.

Wil jouw Bibliotheek geen gebruik meer maken van de Digisterker-licentie voor haar werkgebied (of voor een deel daarvan), dan kun je dat doorgeven aan Piet Boekhoudt van Stichting Digisterker, e-mail piet.boekhoudt@digisterker.nl, telefoon 06 20 40 75 01.