Informatiepunt Digitale Overheid in meer bibliotheken geopend

Gepubliceerd op: 26 september 2019 12:24

In de afgelopen weken openden de bibliotheken Hengelo, Kaatsheuvel en Kennemerwaard feestelijk hun Informatiepunt. Hiermee is het Informatiepunt Digitale Overheid al een feit in acht kopgroep-bibliotheken.

Hengelo

Op zondag 1 september is het IDO in Bibliotheek Hengelo geopend door burgemeester Sander Schelberg, wethouder Bas van Wakeren, directeur René Siteur en Jos Debeij van de Koninklijke Bibliotheek. De opening was een belangrijk onderdeel van de start van feestmaand rond het 100-jarig jubileum van Bibliotheek Hengelo.  

Kaatsheuvel

Tijdens de aftrap op 12 september van de aanpak laaggeletterdheid van de gemeente Loon op Zand opende directeur-bestuurder Bibliotheek Midden-Brabant, Herman Horst samen met wethouder Jan Brekelmans het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek Kaatsheuvel.
Lees het persbericht.

Kennemerwaard

Op 24 september gingen bij Bibliotheek Kennemerwaard de Informatiepunten Digitale Overheid van start, in maar liefst vier vestigingen: Alkmaar Centrum, Bergen, Castricum en Heerhugowaard. Directeur Erna Winters en de Alkmaarse troubadour Bertje Doperwtje - die speciaal voor deze gelegenheid een lied schreef - verzorgden samen met het publiek de officiële opening. Dit Informatiepunt bevindt zich overigens niet alleen in de Bibliotheek, maar al fietsend ook in de wijken van Alkmaar.  

Sfeerimpressie opening Informatiepunt in Bibliotheek Kennemerwaard