Hulp bij aangifte: de Belastingdienst deed het niet alleen

Gepubliceerd op: 8 mei 2019 20:47

Op 6 mei verscheen dit blog, van Brenda Jacobs. Voor velen van jullie een bekend gezicht, intensief betrokken vanuit de Belastingdienst bij de samenwerking met de bibliotheken.

"Pas moest ik glimlachen, toen ik elders op deze website las dat sociaal raadslieden de aangiftetijd een ‘feestje’ vonden. Zo heb ik de afgelopen aangifteperiode zelf ook ervaren! En net als deze maatschappelijk dienstverleners waren mijn collega-relatiebeheerders (onze contactpersonen voor maatschappelijke instanties) en ik al lang voor de aangiftetijd bezig om te zorgen dat mensen de ondersteuning konden krijgen die zij nodig hadden bij hun aangifte.

Dat deden we niet alleen. Sinds 3 jaar werken wij samen met de Koninklijke Bibliotheek. Samen stimuleren we maatschappelijke organisaties om belastingspreekuren te houden in lokale bibliotheken. Burgers kunnen daar voor hulp bij de aangifte terecht bij sociaal raadslieden, maatschappelijk werkers, ouderenbonden en vrijwilligers. De samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek is onlangs verlengd. En daar zijn wij erg blij mee, want het werpt vruchten af."

Lees het blog van Brenda Jacobs-Moerland: Hulp bij belastingaangifte: de Belastingdienst deed het niet alleen

Zie ook het blog van Eline Spros-Vierkant: Een parel van een aangiteperiode