Hoge deelname aan belastingdienstverlening

Gepubliceerd op: 13 maart 2019 12:53

Veel bibliotheken maken gebruik van de subsidieregeling. Dit betekent dat zij zich de komende vier jaar onverminderd blijven inzetten voor hulp en ondersteuning aan burgers die moeite hebben met belastingzaken. Naar verwachting loopt de teller op tot 135 deelnemende bibliotheekorganisaties.

Het aantal activiteiten fluctueert, omdat de overzichtspagina natuurlijk steeds actueel wordt gehouden. Toch mogen we constateren dat de gezamenlijke bibliotheken al 234 activiteiten aanbieden voor hulp en ondersteuning tijdens de lopende aangiftecampagne over 2018. Dat is nu al een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Dit ziet er onderverdeeld naar soorten aanbod als volgt uit:

• 131 x Belastingspreekuren
    (burgers kunnen terecht met hun vraag over de aangifte en/of toeslagen)
  • 19 x Informatiebijeenkomst
    (burgers krijgen voorlichting over de belastingaangifte en/of toeslagen)
  • 61 x Invulhulp
    (burgers kunnen hier terecht als ze geholpen willen worden om de belastingaangifte te kunnen doen)
  • 23 x Zelf belastingformulieren met hulp
    (burgers kunnen zelfstandig de belastingaangifte doen en desgewenst hulp vragen)