Het Begint met Taal lanceert campagne 'Wil jij met mij in gesprek?'

Gepubliceerd op: 16 november 2018 14:58

Het Begint met Taal voert van 12 t/m 24 november samen met 160 taalvrijwilligersorganisaties en 15.000 vrijwilligers ‘Wil jij met mij in gesprek?’. Deze campagne roept iedereen op om met de duizenden Beza’s, Mohanads, Erfans en Allaa’s in gesprek te gaan over gedeelde hobby's. Om zo elkaar écht te ontmoeten. Met de campagne wil Het Begint met Taal ook meer mensen enthousiast maken om taalcoach of coördinator te worden.

Voor jou is het waarschijnlijk de normaalste zaak van de wereld. Je stelt vragen en gaat het gesprek aan. Uit interesse, of om iets te regelen. Toch is het gemak waarmee jij communiceert voor veel inwoners van Nederland niet vanzelfsprekend.

Mohanad, die in Syrië is geboren, heeft de droom om een eigen jeansmerk te beginnen. Maar eerst wil hij de Nederlandse taal beter beheersen.
De in Iran geboren Erfan noemt taal de ‘sleutel tot het leven in Nederland’. Beiden willen graag met iemand in gesprek – zodat ze mensen leren kennen en hun Nederlands oefenen. Dit kunnen ze niet alleen. Wil jij met hen in gesprek?

Lees alles over de campagne 'Wil jij met mij in gesprek?'