Help mensen met hun basisvaardigheden

Gepubliceerd op: 6 december 2018 08:42

Volgend jaar meteen goed van start? Schrijf je dan nu in voor de leergang Consulent Basisvaardigheden. Met de ontwikkeling van de Bibliotheek naar Hulp om de hoek, wordt deze leergang nog interessanter en onmisbaarder. Op 17 januari 2019 start de nieuwe leergang.

Een deelnemer over de leergang: "Geletterdheid blijft een actueel, interessant en relevant onderwerp. De beslissing om deze leergang te volgen, is er één waar ik dagelijks met genoegen aan denk".

2,5 miljoen mensen missen de basisvaardigheden om goed mee te kunnen in onze samenleving. Deze mensen kunnen steeds meer in de Bibliotheek terecht. Om te werken aan hun taal-, reken- en digitale vaardigheden. Of voor hulp of doorverwijzing naar partners als zelf leren (nog) een brug te ver is. Daar zijn meer consulenten voor nodig. 

Met een goede mix van theorie en vooral praktijk in de leergang kun je meteen aan de slag. Je schrijft namelijk een praktijkplan voor je eigen Bibliotheek met begeleiding van je docent. Zo bouw je je netwerk verder op, leer je laaggeletterdheid beter herkennen en bespreekbaar maken, en weet je welke dienstverlening en materialen je de kwetsbare doelgroep kunt aanbieden. 

In 8 lesdagen en 4 webinars werk je aan jouw rol, binnen én buiten de Bibliotheek. 

Lees meer over de leergang en meld je nu aan.