Gratis trainingen via de Bibliotheek

Gepubliceerd op: 28 april 2020 10:00

Alle inwoners van Nederland kunnen direct aan de slag met online trainingen, waarmee zij hun soft skills en digitale vaardigheden kunnen versterken. De KB en online opleider SkillsTown zijn een samenwerking aangegaan waarin zij 28 trainingen aanbieden.

Veel mensen hebben het zwaar vanwege de coronacrisis. Met dit initiatief willen de KB en SkillsTown alle Nederlanders in deze moeilijke periode ondersteunen. Met de online cursussen kunnen Nederlanders hun vaardigheden op een laagdrempelige manier verbeteren.

Persoonlijke én professionele skills
In het pakket van 28 trainingen wordt aandacht besteed aan zowel persoonlijke als professionele vaardigheden. Nederlanders kunnen trainingen volgen op het gebied van timemanagement, communicatie, productiviteit, digitale vaardigheden en talen. Verder omvat het aanbod de cursussen digitale fotografie, yoga en mindfulness, sporten en bewegen, gezond eten, een korte cursus geluk en meer. Deze inspirerende trainingen maken deel uit van het aanbod van SkillsTown.
Het pakket is toegankelijk vanuit de blueprint-pagina's Digi-Taalhuis en Thuis.
Je kunt dit voorbeeldbericht gebruiken voor communicatie naar je digitale bezoekers.

Cruciaal belang
De KB en SkillsTown zijn de samenwerking gestart om bij te dragen aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van alle Nederlanders. "Nu mensen niet bij de Bibliotheek terechtkunnen om te oefenen met online programma’s of mee te doen aan een cursus, willen we hen toch de mogelijkheid blijven bieden om te werken aan hun vaardigheden. Juist omdat digitale vaardigheden momenteel van cruciaal belang zijn", aldus Maaike Toonen, programmamanager bij de KB.

Gebruikmaken
Iedere Nederlander kan gratis toegang aanvragen tot de 28 online trainingen, en kan deze tot en met het einde van dit jaar volgen. Aanmelden kan via de website van de KB. Het aanbod geldt voor iedereen, dus ook voor wie geen lid is van de Bibliotheek.

Over SkillsTown
SkillsTown is online opleider voor professionals. Via on demand learning stelt SkillsTown bedrijven, organisaties en hun medewerkers in staat om mee te bewegen met de continu veranderende wereld om hen heen. In de vorm van honderden online trainingen die in verschillende leervormen worden aangeboden, speelt SkillsTown in op nieuwe én eigen manieren van leren in elke levensfase van organisatie en medewerker. Om zo kennis en skills te vergroten, verandervermogen te stimuleren en bij te dragen aan aantrekkelijk werkgeverschap.