Gratis e-learnings in WERK-portal.nl

Gepubliceerd op: 29 januari 2019 15:37

Met de e-learningprogramma’s in de WERK-portal.nl kunnen werknemers en werkzoekenden zonder startkwalificatie hun kansen op (behoud van) werk vergroten. Op de portal staan programma’s over werk zoeken en solliciteren, veilig en prettig werken, taal en werk, omgaan met de computer en social media.

De afgelopen jaren moesten organisaties een betaalde licentie nemen op de WERK-portal.nl om werknemers of cliënten gebruik te laten maken van de programma’s. Vanaf nu zijn alle e-learnings voor iedereen gratis te volgen op een nieuwe website: www.WERK-portal.nl. Hiermee willen SBCM en Cedris nog meer werknemers en werkgevers helpen om betaald en duurzaam werk tot een succes te maken.

Succesvol aan het werk blijven
De e-learning programma’s bieden ook meerwaarde voor werkgevers en organisaties die mensen begeleiden naar of op het werk. Werkgevers kunnen de WERK-portal.nl inzetten om hun medewerkers te helpen ontwikkelen, zodat zij succesvol aan het werk blijven. Denk aan het verbeteren van hun communicatieve vaardigheden, het naleven van veiligheidsregels, of het aanleren van de Nederlandse taal (voor bijvoorbeeld statushouders). Dat kan onder andere resulteren in een lager ziekteverzuim en minder ongevallen op de werkvloer. 

Flexibel
De programma’s richten zich op werknemers en werkzoekenden zonder startkwalificatie. Ook zijn er (vertaalde) programma’s waarmee statushouders kunnen oefenen met de Nederlandse taal. De programma’s zijn flexibel in te zetten: individueel, groepsgewijs, zelfstandig, begeleiding en in combinatie met andere (eigen) leermiddelen.

Materialen voor organisaties
Je kunt werkgevers voor wie de WERK-portal.nl interessant kan zijn, wijzen op deze nuttige gratis tool. Op de WERK-portal.nl vind je onder de knop ‘Voor organisaties’ materialen die zij kunnen inzetten om de WERK-portal.nl binnen hun organisatie onder de aandacht te brengen.

Bekijk de korte promo.

Meer informatie
SBCM, Paula Mensink of Chantal van Vliet, telefoon 070 376 58 47, e-mail werkportal@sbcm.nl