Een jaar gratis Smooth Publish proberen

Gepubliceerd op: 20 december 2018 16:03

Heel 2019 kun je gratis Smooth Publish uitproberen. Met deze online tool kun je promotiemateriaal maken, aanpassen, beheren, publiceren en laten drukken of downloaden. In 2019 biedt de KB dit proefabonnement aan voor medewerkers van bibliotheken. Na 2019 kan de Bibliotheek overstappen op een eigen abonnement.

Regelmatig ontwikkelt de KB toolkits voor de lokale marketing van landelijke diensten en programma’s. Bibliotheken willen graag promotiematerialen kunnen personaliseren met logo’s, adressen, activiteiten en nieuwsbrieven. Bovendien is er de wens om flexibel koppelingen te kunnen leggen met narrowcasting, sociale media en andere online uitingen. De publicatiebehoefte verandert en de KB faciliteert die graag met moderne middelen.

Onderzoek
In 2018 heeft de KB drie online opmaaksystemen laten onderzoeken, waaronder Smooth Publish van Biblionet Enschede (beheerder van landelijkehuisstijl.nl). Deze tool wordt nu naar tevredenheid gebruikt door zo'n 20 bibliotheekorganisaties en twee POI’s. De tool is in te zetten voor de marketing van landelijke diensten en programma’s zoals BoekStart, de Bibliotheek op school en de Bibliotheek en basisvaardigheden, maar ook voor eigen lokale marketingactiviteiten.

Een externe expert in online opmaaksystemen heeft de drie tools beoordeeld op technische specificaties, gebruikersgemak en kosten. Uit het onderzoek bleek dat Smooth Publish eenvoudig is in gebruik en gemakkelijk is te personaliseren. Bovendien heeft de tool veel toepassingsmogelijkheden en kun je koppelingen maken met narrowcasting en sociale media. Ook heeft Smooth Publish, in vergelijking met andere tools een goede prijs-kwaliteitverhouding. Met input van gebruikers is de tool dit jaar nog gebruiksvriendelijker gemaakt.

Gratis proefabonnement
Elke bibliotheekorganisatie krijgt in de proefperiode één inlogaccount om promotiemateriaal te maken, muteren, beheren, downloaden, publiceren, printen en laten drukken. Het proefabonnement is geldig van januari tot en met december 2019. Tijdens de proefperiode kan jouw Bibliotheek tegen gereduceerd tarief ook een eigen abonnement afsluiten, zodat je al eerder in een eigen Smooth Publish-omgeving kunt werken.

Aanmelden en workshops
Wil je Smooth Publish in 2019 gratis en vrijblijvend uitproberen? Stuur dan een mail naar info@smoothpublish.com voor de inloggegevens. En meld je aan bij een van de workshops met uitgebreide demo van de tool.
21 januari Bibliotheek Almere 13.30 - 16.00 uur
22 januari Bibliotheek Arnhem (Rozet) 13.30 - 16.00 uur