Donorregistratie: verzendschema brieven

Gepubliceerd op: 1 juli 2020 09:18

Het verzendschema van de brieven is bekend. Je kunt het nu downloaden. Lees hieronder ook de toelichting op het verzendschema van de eerste brief.

Vanaf 1 september: brieven over keuze invullen in het Donorregister
Vanaf 1 september krijgen alle Nederlanders van 18 jaar en ouder, die nog niet in het Donorregister staan, een brief van de minister voor Medische Zorg en Sport. In de brief worden mensen opgeroepen om hun eigen keuze over het doneren van organen en weefsels in te vullen.
In de brief staat ook dat mensen voor meer informatie over het invullen van hun keuze terecht kunnen in de bibliotheek in de buurt.

Verzending van brieven per postcodegebied
Het verzenden van deze brieven gebeurt per postcodegebied en beslaat de periode september 2020 – maart 2021. Voor bibliotheken is het goed om te weten wanneer de postcodes in hun verzorgings- gebied aan de beurt zijn om een brief te ontvangen. Daarom hierbij een schema waarin je dit kunt opzoeken.

Toelichting op bestand 'Overzicht verzending 1e brief Donorregistratie per postcode'
In dit bestand zie je in het eerste tabblad wanneer welke postcodes de 1e brief op de deurmat krijgen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van zogenaamde batchnummers. Deze nummers zijn in het tweede tabblad terug te vinden en gekoppeld aan de postcode, gemeente en provincie.

Eventueel vervolg op 1e brief: verzending herinneringsbrief en bevestiging
Vult iemand na het ontvangen van de 1e brief geen keuze in? Dan volgt zes weken later een herinneringsbrief. Hierin wordt nog een keer gevraagd een keuze in te vullen. Als er dan opnieuw geen keuze wordt ingevuld, komt er in het Donorregister te staan dat deze persoon geen bezwaar heeft tegen donatie. Dit betekent dat zijn/haar organen en weefsels na overlijden naar een patiënt kunnen gaan. Dit staat in een bevestiging die ongeveer zes weken na de herinneringsbrief wordt verstuurd.

Overzicht verzending 1e brief Donorregistratie per postcode (Excel-bestand)