Digivaardig in de zorg

Gepubliceerd op: 5 juli 2019 14:46

Sinds 1 juli is het materiaal van Digisterker en het digitale cursusaanbod van de bibliotheken ook te vinden op de site Digivaardig in de zorg.

Digivaardigindezorg.nl ontwikkelt zich naar een landelijke kennissite. Hier kunnen alle zorgprofessionals aan de slag met het verbeteren van hun digitale vaardigheden, zowel voor het werk als privé. Dit is nodig omdat in de zorg steeds meer zorgtoepassingen digitaal worden aangeboden, zowel aan patiënten als professionals.
ECP-Platform voor de informatiesamenleving is de trekker van deze website.

Stichting Digisterker heeft het hoofdstuk over een DigiD aanvragen beschikbaar gesteld via deze website. Zorgprofessionals kunnen, binnen hun instelling, hiermee oefenen. Zij zien via de website ook de mogelijkheid om een digivaardigheidscursus te volgen in de Bibliotheek in hun eigen woonplaats. Dit aanbod vinden zij via G!DS

In een interview met Digisterker krijgen zorgprofessionals toelichting op het aanbod.