Dien je voorstel in voor NBC

Gepubliceerd op: 7 februari 2020 16:21

Op 16 juni vindt het Nationaal Bibliotheekcongres 2020 plaats in Utrecht. Dit jaar is het thema Digitaal burgerschap. Een thema dat ook voor basisvaardigheden prachtige aanknopingspunten biedt. Je kunt tot 4 maart voorstellen voor sessies indienen. Maak er gebruik van.

Successen, ervaringen en kennis: je deelt het allemaal op deze dag in TivoliVredenburg in Utrecht.
Heb je een initiatief dat aansluit bij een van de programmalijnen, een inspirerende spreker of bepaalde kennis waarvan je vakgenoten zeker op de hoogte moeten zijn? Denk zeker aan cases rond privacy en veiligheid. Stuur je voorstel in voor 4 maart, via de congreswebsite.

Thema: digitaal burgerschap
We omringen ons als burgers met technologie en nieuwe digitale mogelijkheden. Dat verrijkt ons leven, maar er kleven ook risico’s aan. Beseffen we voldoende dat we met ons internetgebruik een spoor van data achterlaten? En dat er grote commerciële belangen achter schuilgaan? Bibliotheken zijn onmisbaar om eraan bij te dragen dat iedereen zich kan ontwikkelen tot kritische, nieuwsgierige en data-geïnformeerde burgers die toegerust zijn op de wereld van morgen.

Dat brengt natuurlijk ook vragen met zich mee: wat is precies de rol van de Bibliotheek en hoe vullen we die in? Welke risico’s en kansen liggen er? En hebben we de competenties om een Librarian 3.0 te zijn? Over deze vragen - en meer - gaan we tijdens het congres graag met je in gesprek. Dit doen we met een inspirerend plenair ochtendprogramma en heel veel workshops, talks en verdiepingssessies tijdens de middag.

De programmalijnen
De volgende programmalijnen vormen de rode draad van het congres. Bij welke lijn sluit jouw voorstel het beste aan?

• Uit de praktijk
  • Nieuw perspectief
  • Blik van buiten

Bekijk voor een uitgebreide beschrijving van de programmalijnen de congreswebsite.

Wil je eerst sparren over ideeën of heb je andere vragen? Bel of mail ons:
Stephanie Verhagen, 06 50 2503 75
Maaike Toonen, 06 55 79 48 62

Iedereen stemt mee
Niet alleen de Programmaraad beoordeelt de voorstellen Ook de mening van het publiek telt.  Van 5 tot en met 20 maart kun je via de congreswebsite meestemmen op de ingediende ideeën.

Volg het NBC via Twitter @biebcongres en gebruik op Instagram #biebcongres