Bnetwerk.nl voor bibliotheken binnenkort live

Gepubliceerd op: 26 juni 2020 08:18

Binnen nu en maximaal enkele weken gaat de nieuwe website Bnetwerk.nl live voor medewerkers in het bibliotheeknetwerk. Bij de lancering is de site nog in opbouw; we blijven Bnetwerk.nl de komende tijd aanvullen en verbeteren.

Op Bnetwerkn.nl staat informatie van de KB (al dan niet in samenwerking met haar partners) over Lezen en vaardigheden, Landelijke voorzieningen en Beleid.

De website vervangt onder andere Bibliotheekenbasisvaardigheden.nl, KB-OB.nl en op termijn Bibliotheekinzicht.nl. De site verwijst ook naar andere relevante websites voor het bibliotheeknetwerk.

Alle relevante informatie bij elkaar
Doel van de website is dat een bibliotheekmedewerker of -manager alle relevante informatie van de KB bij elkaar vindt, passend bij zijn of haar eigen rol en onderwerp. Bij de onderwerpen staan ook de directe links naar de groepen op MetdeKB of Biebtobieb.

Sneak preview
Zo’n 20 collega’s hebben zich aangemeld als ambassadeur. Zij hebben in de afgelopen weken een sneak preview gekregen en een vragenlijst ingevuld. Zij waren enthousiast over de vormgeving, de mogelijkheden tot zoeken door alle informatie heen en het filteren op Bnetwerk.nl. Ook gaven ze complimenten voor de duidelijkheid en volledigheid van de informatie. Natuurlijk hebben we ook tips ontvangen, vaak over benamingen van onderdelen. Die hebben we aangepast in deze nieuwe website. Ook na de livegang blijven we de website verbeteren en kun je tips doorgeven.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de projectleider Jacqueline Duerinck.