Blueprint-pagina Digi-Taalhuis voor kwetsbare thuisblijvers

Gepubliceerd op: 27 maart 2020 11:00

Er is een nieuwe blueprint-pagina beschikbaar. De pagina verwijst naar makkelijke websites om thuis te gebruiken en die uitleg geven over gezondheid, financiën, digitale mogelijkheden voor contact met familie, omgaan met de computer, de digitale overheid en Nederlands leren. Handig voor alle thuiszitters.

De landelijke versie van de pagina is nu te vinden op Bibliotheek.nl. Deze pagina biedt een alternatief voor de fysieke taalhuizen die nu gesloten zijn. De pagina bevat informatie, educatieaanbod, hulp en aanbod op het gebied van vrije tijd en hobby. Zo is er ook voor kwetsbare doelgroepen een digitaal aanbod in deze crisistijd.

Natuurlijk kun je de blueprint-pagina ook op de WaaS-website van de Bibliotheek opnemen, met toevoeging van je eigen aanbod en contactgegevens.
Let op: dat laatste geldt ook voor de blokjes die al op de pagina staan. Hierin staan de contactgegevens van de leveranciers genoemd, maar zij kunnen niet alle vragen opvangen. Daarom het verzoek om hier de eigen contactgegevens van de Bibliotheek op te vermelden. Zo spreiden we de vragen over het land en kun je wellicht mensen met vragen ook nog attenderen op aanbod dat wellicht ook of beter past bij hun vraag.

Over het installeren van de pagina lees je meer op MetdeKB.

Maaike Toonen vertelt over de pagina.