Bibliotheek weer open: protocollen ook voor basisvaardigheden

Gepubliceerd op: 11 mei 2020 14:45

Vanaf 11 mei mogen bibliotheken weer open. Er gelden vanwege het coronavirus nog beperkingen, maar met de protocollen Gebruik van computers en werkplekken en Activiteiten met groepen tot 10 personen, kun je de dienstverlening weer voorzichtig opstarten. Een speciale handreiking voor de dienstverlening basisvaardigheden is in de maak.

De protocollen Gebruik van computers en werkplekken, Activiteiten met groepen tot 10 personen en andere protocollen zijn door de VOB voorbereid in overleg met partners in het netwerk. Daarna zijn ze aan de landelijke overheid voorgelegd die ze heeft goedgekeurd. Daarmee vormen ze het landelijk kader voor bibliotheken.

Protocol Basisvaardigheden
Het kernteam Basisvaardigheden werkt aan de handreiking voor het aanbod basisvaardigheden. Denk hierbij aan: onderdelen van het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO), zoals voorbereiding, netwerkontwikkeling en vormgeving van de cursussen (Digisterker, Klik & Tik et cetera).
De handreiking besteedt ook aandacht aan zaken zoals wat je wel en niet kunt doen met het taalcafé.
Dit gebeurt op basis van de richtlijnen Vrijwilligers en het protocol Ontvangen kleine groepen.

Mocht je aanvullingen of suggesties hebben, dan kun je die mailen aan Erica Vos-Meijer.

Protocollen
De protocollen Werkplekken en Kleine groepen vind je op de speciale pagina van de VOB-website.
Daar zijn alle protocollen en ondersteunende documenten beschikbaar.