Belastingdienstverlening: G!DS-pagina's goed gevuld

Gepubliceerd op: 1 maart 2019 15:40

De aangifteperiode is gestart. Voor hulp worden mensen door de Belastingtelefoon en via de Belastingdienst-site verwezen naar de G!DS-pagina's van de Bibliotheek. Hier komt al het aanbod samen, ingedeeld naar soorten hulp en cursussen. Heb je jouw informatie al compleet? En heb je de publiekspagina's goed bekeken?

Op de overzichtspagina van belastingdienst.gidsvoornederland.nl kunnen doorverwijzers en hulpzoekers vinden welk aanbod de Bibliotheek in de buurt biedt.

Dit aanbod is te filteren naar soorten aanbod:

• Belastingspreekuur
  • Cursus Belastingen
  • Digisterker
  • Informatiebijeenkomst
  • Invulhulp
  • Klik & Tik
  • Zelf belastingformulieren invullen met hulp

Door bovendien te zoeken op postcode is snel te zien of de Bibliotheek in de buurt het gewenste aanbod heeft. Hiermee kunnen medewerkers van de Belastingdienst snel en goed doorverwijzen. En mensen die hulp zoeken, kunnen die makkelijk vinden.

Actueel houden
Het is belangrijk om deze pagina's goed actueel te houden omdat er vanuit diverse bronnen naar wordt verwezen:

• Belastingtelefoon
  • Landingspagina's op Bibliotheek.nl: belastingpagina en pagina over computerhulp. Naar deze pagina's worden mensen doorverwezen vanuit de landelijke social en online campagne, én via doorverwijzing door de Manifestgroep-partijen

Bekijk nog even de gegevens van jouw Bibliotheek, dan weet je wat het publiek te zien krijgt. Is de invoer niet compleet, dan komen mensen niet bij het aanbod uit dat jouw Bibliotheek biedt.

Je kunt het ingevoerde eigen aanbod van belastingdienstverlening gemakkelijk laten tonen op de WaaS-voorbeeldpagina 'Hulp bij belastingaangifte'. Dat kan via een koppeling tussen G!DS en WaaS.