Arbeidsmarkt Symposium De Bibliotheek & Werk

Gepubliceerd op: 13 juni 2019 09:47

Dit symposium markeert de vernieuwde afspraken tussen DeBroekriem en de KB. Beide organisaties bouwen de samenwerking verder uit, zowel voor bibliotheken die al werken met dit concept, als voor bibliotheken die hiermee willen starten.

De pilot die in 2018 is gestart, is met twee jaar verlengd, tot en met 2020. In het pilotproject heeft DeBroekriem tien bibliotheken ondersteund bij de verkenning van hun rol op het thema 'werk' in het sociale domein. Deze bibliotheken hebben netwerkbijeenkomsten georganiseerd waarbij werkzoekenden samen aan de slag zijn gegaan om hun sollicitatie- en netwerkvaardigheden te verbeteren.

Neemt jouw Bibliotheek al deel, dan kun je rekenen op verdergaande inhoudelijke ondersteuning: toegang tot vernieuwde (e-)content, nieuwe werkvormen en een aanbod van webinars.

Nieuwe starters
De nieuwe afspraken voorzien ook in ondersteuning voor twintig bibliotheken die in 2019 of 2020 willen instappen. Wil je met jouw Bibliotheek aan de slag met het concept van DeBroekriem? Dan kun je je hiervoor aanmelden via Pieter Vermeer van DeBroekriem.

De nieuwe starters kunnen kiezen uit vijf trainingsdagen. Deelname aan de dagen is gratis. Bibliotheken die deze startbijeenkomsten bezoeken, verplichten zich wel tot het organiseren van een aantal activiteiten.

Uiteraard hebben ook deze bibliotheken toegang tot alle content en promotiematerialen die al beschikbaar zijn en binnenkort worden ontwikkeld.

Arbeidsmarkt Symposium De Bibliotheek & Werk
Medewerkers van álle bibliotheken zijn van harte welkom op dit arbeidsmarktsymposium op 10 september in Amsterdam. DeBroekriem organiseert dit in samenwerking met House of Skills en de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Het symposium handelt over de veranderende rol van de Bibliotheek in het domein Werk.

Wil je meer weten over de aanpak van DeBroekriem of jouw Bibliotheek hiervoor aanmelden? Neem dan contact op met Pieter Vermeer van DeBroekriem of kijk op www.debroekriem.nl/bibliotheek.