Resultaat 1 - 10 (van 88)

• Week van de Alfabetisering nieuwe stijl

20 mei 2020

Van 7 tot en met 13 september 2020 is de Week van Lezen en Schrijven. Dat heeft Stichting Lezen en Schrijven bekendgemaakt. De Week is gekoppeld aan de Wereldalfabetiseringsdag op 8 september en vervangt de Week van de Alfabetisering die tot en met 2019 plaatsvond. Het Nederlandse publiek, taalnetwerken en bedrijven worden opgeroepen om passende activiteiten te organiseren.

Bekijk details van Week van de Alfabetisering nieuwe stijl

• Alternatief landelijke dag Basisvaardigheden

19 mei 2020

De landelijke dag Basisvaardigheden op 9 november gaat vanwege de coronamaatregelen niet door. Het gaat immers om een evenement met al gauw 300 mensen uit het hele land. Daarom onderzoeken we een alternatieve invulling om ook de komende periode kennis en inspiratie uit te wisselen om – juist nu! – onze doelgroepen verder te helpen. We kijken naar opties om kleinschaliger, digitaal of anderszins te informeren en te delen. Je kunt hier binnenkort meer informatie verwachten.

Bekijk details van Alternatief landelijke dag Basisvaardigheden

• Bestel vandaag nog materialen donorregistratie

19 mei 2020

Morgen is de laatste dag dat je zonder portokosten voorlichtingsmaterialen van VWS kunt bestellen rond de donorregistratie. Doe het nog snel!

Bekijk details van Bestel vandaag nog materialen donorregistratie

• Nieuwe website voor bibliotheekmedewerkers: Bnetwerk

14 mei 2020

Bijna is het zover: begin deze zomer krijgen bibliotheekmedewerkers een nieuwe website met informatie over de dienstverlening en programma’s van de KB. De website heet Bnetwerk en gaat onder andere Bibliotheekenbasisvaardigheden.nl vervangen. Ook verwijst de site naar andere relevante websites, die mogelijk in een later stadium worden geïntegreerd.

Bekijk details van Nieuwe website voor bibliotheekmedewerkers: Bnetwerk

• Exploitatiemodellen en rendement IDO's in bibliotheken

14 mei 2020

Onderzoeksbureau Ecorys heeft onderzoek gedaan naar de exploitatie en maatschappelijke baten van de informatiepunten en digivaardigheidscursussen bij de vijftien kopgroep-bibliotheken. Je kunt het onderzoek nu downloaden.

Bekijk details van Exploitatiemodellen en rendement IDO's in bibliotheken

• Digital Travellers: inventarisatie leermiddelen gereed

13 mei 2020

Met het inventariseren van de leermiddelen is de eerste fase van het Erasmus+ project Digital Travellers afgerond. Die afronding zou op 29 april gemarkeerd worden met een bijeenkomst van de zes partnerorganisaties bij de KB in Den Haag. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus vond deze bijeenkomst, heel toepasselijk, volledig online plaats.

Bekijk details van Digital Travellers: inventarisatie leermiddelen gereed

• Onderzoek aanbod basisvaardigheden voor anderstaligen

13 mei 2020

Het ITTA gaat onderzoeken hoe het aanbod voor anderstaligen rond basisvaardigheden aansluit op hun behoeften. En in hoeverre er lokaal voor alle doelgroepen passend aanbod is. Dit gebeurt in opdracht van KB en Het Begint met Taal.

Bekijk details van Onderzoek aanbod basisvaardigheden voor anderstaligen

• Meertalige collectie: Arabische (prenten)boeken beschikbaar

13 mei 2020

NBD Biblion biedt sinds kort meertalige prentenboeken voor de jeugd, ook in het Arabisch. Dit is een uitbreiding van de meertalige collectie, een combinatie van Engels met een andere taal.

Bekijk details van Meertalige collectie: Arabische (prenten)boeken beschikbaar

• Subsidieregeling Belastingdienst

13 mei 2020

Door de coronacrisis kon veel belastingdienstverlening niet doorgaan. We overleggen met de Belastingdienst hoe hiermee om te gaan.

Bekijk details van Subsidieregeling Belastingdienst

• Bibliotheek weer open: protocollen ook voor basisvaardigheden

11 mei 2020

Vanaf 11 mei mogen bibliotheken weer open. Er gelden vanwege het coronavirus nog beperkingen, maar met de protocollen Gebruik van computers en werkplekken en Activiteiten met groepen tot 10 personen, kun je de dienstverlening weer voorzichtig opstarten. Een speciale handreiking voor de dienstverlening basisvaardigheden is in de maak.

Bekijk details van Bibliotheek weer open: protocollen ook voor basisvaardigheden