Resultaat 1 - 10 (van 76)

• Nieuwe Subsidieregeling Digitale inclusie

25 juli 2019

De subsidieregeling voor het programma Digitale inclusie is gepubliceerd. Aanvragen kan tot en met 11 oktober 2019. Je kunt starten met het Informatiepunt in 2020 of 2021, maar je wordt wel geacht nu al subsidie aan te vragen.

Bekijk details van Nieuwe Subsidieregeling Digitale inclusie

• Verslag landelijke bijeenkomst Bibliotheek en Belastingdienst

18 juli 2019

Op 9 juli wisselden 65 mensen van bibliotheken, POI's, team Relatiebeheer Belastingdienst en KB ervaringen uit. In een actieve werksessie bekeken zij vervolgens wat er goed loopt, wat beter kan en welke ondersteuning daarbij fijn zou zijn. Met de uitkomsten kunnen we hieraan goed verder werken, ook met het oog op het programma Digitale inclusie. Bekijk de presentatie en het verslag van de bijeenkomst, inclusief de uitkomsten van de werksessie.

Bekijk details van Verslag landelijke bijeenkomst Bibliotheek en Belastingdienst

• Uitbreiding samenwerking SeniorWeb, VOB en KB

16 juli 2019

Naar schatting zijn circa één miljoen mensen in Nederland digibeet, onder wie veel laagopgeleiden en ouderen. Toch neemt het aantal senioren dat online actief is, jaarlijks toe. Zo is de afgelopen vijf jaar het internetgebruik door 75-plussers met maar liefst 77 procent gegroeid. Veel mensen hebben echter nog ondersteuning nodig om digitale vaardigheden op te doen. Daarom werken de VOB, KB en SeniorWeb samen om elkaars activiteiten voor senioren te versterken.

Bekijk details van Uitbreiding samenwerking SeniorWeb, VOB en KB

• Save the date: 7 november 2019

11 juli 2019

De landelijke dag Basisvaardigheden 2019 heeft als thema 'Samen netwerken'. Het evenement vindt plaats in Theater Orpheus in Apeldoorn. Meld je vast aan!

Bekijk details van Save the date: 7 november 2019

• Pilot Training DigiD en Internetveiligheid voor vluchtelingen

5 juli 2019

Voor vluchtelingen heeft Digisterker samen met VluchtelingenWerk een training DigiD en internetveiligheid ontwikkeld en getest. De eindrapportage van de pilot is te downloaden. Uit de resultaten: 98 procent van de bevraagde deelnemers vond de cursus nuttig. Ook vervolgstappen komen in het rapport aan de orde.

Bekijk details van Pilot Training DigiD en Internetveiligheid voor vluchtelingen

• Digivaardig in de zorg

5 juli 2019

Sinds 1 juli is het materiaal van Digisterker en het digitale cursusaanbod van de bibliotheken ook te vinden op de site Digivaardig in de zorg.

Bekijk details van Digivaardig in de zorg

• Impressie opening Informatiepunt in andere bibliotheken

2 juli 2019

Op 1 juli gingen de kopgroep-bibliotheken onder veel belangstelling van start met hun Informatiepunt Digitale Overheid. Bekijk hier een sfeerimpressie.

Bekijk details van Impressie opening Informatiepunt in andere bibliotheken

• Sfeerverslag opening Informatiepunt Digitale Overheid Venlo

2 juli 2019

Staatssecretaris Raymond Knops van BZK opende gisteren het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek Venlo. In een feestelijke setting zijn de eerste vijftien bibliotheken hiermee officieel gestart om mensen te ondersteunen die extra hulp nodig hebben bij het omgaan met de digitale overheid. Hieronder volgt een kort verslag in tekst, beeld en geluid.

Bekijk details van Sfeerverslag opening Informatiepunt Digitale Overheid Venlo

• 'Bibliotheekloket' helpt mensen bij contact met digitale overheid

1 juli 2019

Vandaag verricht Staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de feestelijke opening van het Informatiepunt Digitale Overheid bij de Bibliotheek Venlo. Het Informatiepunt is er om mensen op weg te helpen met vragen over zorg, huurtoeslag, DigiD, betalen van verkeersboetes in delen en nog veel meer. Bibliotheken en publieke dienstverleners slaan de handen ineen om mensen dicht bij huis te ondersteunen bij digitaal contact met de overheid. Vijftien bibliotheken* verspreid...

Bekijk details van 'Bibliotheekloket' helpt mensen bij contact met digitale overheid

• Programma Digitale inclusie op stoom

13 juni 2019

De kopgroep-bibliotheken, de Manifestgroep-partijen en de KB werken hard om op 1 juli het Informatiepunt Digitale Overheid te openen voor het publiek. Verder verschijnt binnenkort de subsidieregeling voor bibliotheken.

Bekijk details van Programma Digitale inclusie op stoom