Resultaat 1 - 10 (van 102)

• Digitale Update Bibliotheek en basisvaardigheden

3 juli 2020

Save the date: maandag 5 oktober van 15.00 tot 17.00 uur. We praten jou en je collega’s graag digitaal bij over het programma Bibliotheek en basisvaardigheden. Over de tijd die achter ons ligt en wat die heeft betekend voor onze doelgroep. En over de plannen voor volgend jaar. Met inspirerende sprekers en verrassende tussendoortjes.

Bekijk details van Digitale Update Bibliotheek en basisvaardigheden

• Subsidie Belastingdienst in coronatijd

3 juli 2020

Vanwege de coronamaatregelen hebben bibliotheken hun belastingdienstverlening grotendeels moeten afblazen. Hierdoor konden zij niet voldoen aan de afspraken met de Belastingdienst. De Belastingdienst heeft laten weten hiervoor begrip te hebben. De subsidie blijft onverkort van kracht, ook als het vanwege de coronamaatregelen niet is gelukt om dienstverlening aan te bieden. Wel is de verwachting dat bibliotheken hun cursussen Klik & Tik en Digisterker binnen de mogelijkheden weer opstarten.

Bekijk details van Subsidie Belastingdienst in coronatijd

• Persbericht Bibliotheken geven uitleg en informatie over nieuwe donorwet

1 juli 2020

Gisteren is dit persbericht verzonden.

Bekijk details van Persbericht Bibliotheken geven uitleg en informatie over nieuwe donorwet

• Donorregistratie: verzendschema brieven

1 juli 2020

Het verzendschema van de brieven is bekend. Je kunt het nu downloaden. Lees hieronder ook de toelichting op het verzendschema van de eerste brief.

Bekijk details van Donorregistratie: verzendschema brieven

• Nieuwe versie NL DIGIbeter, Agenda Digitale Overheid

1 juli 2020

Op 29 juni 2020 stuurde staatssecretaris Raymond Knops van BZK de geactualiseerde versie van NL DIGIbeter 2020; de Agenda Digitale Overheid naar de Tweede Kamer. De actuele Agenda beschrijft hoe de overheid toegankelijk moet zijn voor iedereen. Het Informatiepunt Digitale Overheid in bibliotheken komt ook aan bod.

Bekijk details van Nieuwe versie NL DIGIbeter, Agenda Digitale Overheid

• Webinar Aan de slag met het IDO

30 juni 2020

Wellicht heb je het webinar 'Aan de slag met het Informatiepunt Digitale Overheid' bekeken. Of misschien had je je ingeschreven en heb je het toch niet kunnen volgen. Je kunt het nu terugkijken.

Bekijk details van Webinar Aan de slag met het IDO

• Bnetwerk.nl voor bibliotheken binnenkort live

26 juni 2020

Binnen nu en maximaal enkele weken gaat de nieuwe website Bnetwerk.nl live voor medewerkers in het bibliotheeknetwerk. Bij de lancering is de site nog in opbouw; we blijven Bnetwerk.nl de komende tijd aanvullen en verbeteren.

Bekijk details van Bnetwerk.nl voor bibliotheken binnenkort live

• Animatie De sociaal-educatieve kaart in 5 stappen

24 juni 2020

Er is een nieuwe animatievideo beschikbaar over de sociaal-educatieve kaart. Die geeft je een korte visuele samenvatting van het stappenplan. In 3,5 minuut zie je welke stappen nodig zijn voor een succesvolle sociaal-educatieve kaart, ook op de langere termijn.

Bekijk details van Animatie De sociaal-educatieve kaart in 5 stappen

• Leertraject FO-medewerkers wordt uitgebreid

10 juni 2020

'De publieksservice en de educatieve maatschappelijke Bibliotheek' is na het pilot-traject positief geëvalueerd. Het leertraject krijgt een uitbreiding met twee nieuwe modules. De e-learning is tijdelijk gratis toegankelijk.

Bekijk details van Leertraject FO-medewerkers wordt uitgebreid

• Het Informatiepunt verder vernieuwd

10 juni 2020

Van de sociaal-educatieve kaart Het Informatiepunt is een verbeterde versie live gegaan. Daarnaast worden de Informatiepunten Digitale Overheid ingevoerd. Ga je het aanbod basisvaardigheden weer opstarten? Denk dan ook aan invoer in G!DS!

Bekijk details van Het Informatiepunt verder vernieuwd