Resultaat 1 - 10 (van 70)

• Castricumse VO-leerlingen gecertificeerd als taalmaatje

12 oktober 2018

Zeven leerlingen van het Bonhoeffer College in Castricum volgden met succes de intensieve training ‘Taal voor het leven’. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 3 oktober ontvingen zij uit handen van wethouder Ron de Haan een certificaat. Zij mogen zich nu taalmaatje noemen.

Bekijk details van Castricumse VO-leerlingen gecertificeerd als taalmaatje

• Leertraject Frontoffice en basisvaardigheden in pilot-fase

9 oktober 2018

De medewerkers in de publieksservice vormen het eerste loket voor klanten in de Bibliotheek. Dat kunnen mensen zijn die via activiteiten van BoekStart of de Bibliotheek op school voor het eerst in de Bibliotheek komen. En kwetsbare burgers die door andere instellingen zijn geattendeerd op de Bibliotheek. Drie Bibliotheken voeren vanaf november een pilot uit met het nieuwe blended learning leertraject voor frontoffice-medewerkers. Zij doen zo ervaring op met deze scholing om de doelgroepen beter en...

Bekijk details van Leertraject Frontoffice en basisvaardigheden in pilot-fase

• Werken aan geletterdheid binnen het gezin

9 oktober 2018

Deze masterclass gaat over een gezinsaanpak laaggeletterdheid (focus op NT1) voor je eigen Bibliotheek. Kinderen uit laaggeletterde gezinnen hebben een grote kans om zelf ook laaggeletterd te worden. Wat kan de Bibliotheek doen om die cyclus te doorbreken?

Bekijk details van Werken aan geletterdheid binnen het gezin

• Nieuw promotiemateriaal voor Walk&Talk

9 oktober 2018

Er is nu een toolkit om de Walk&Talk- bijeenkomsten in jouw Bibliotheek te promoten. Met de posters, flyers en digitale materialen kun je iedereen helpen die op zoek is naar (anders) werk. Al bijna zeventig Bibliotheken organiseren op ruim 85 locaties elke maand een Walk&Talk.

Bekijk details van Nieuw promotiemateriaal voor Walk&Talk

• Interactief webinar Hoger bereik terugkijken

9 oktober 2018

Op 2 oktober deden honderd Bibliotheken mee aan het webinar over beter bereik van Nederlandstalige laaggeletterden (NT1'ers). Dit eerste webinar in de experimentele reeks om kennis te delen, sloeg zeer goed aan. Heb je het gemist? Wil je het nogmaals bekijken?

Bekijk details van Interactief webinar Hoger bereik terugkijken

• Programma landelijke dag Basisvaardigheden bekend

4 oktober 2018

De dag start op 8 november met een prikkelend ochtendprogramma onder leiding van Sabine Uitslag en sprekers als Job Cohen en documentairemaakster Sarah Sylbing. De middag sprankelt van de deze-mag-je-echt-niet-missen-sessies: lezingen, workshops en debatten over diverse thema's en doelgroepen. De deelsessies zijn zowel strategisch als praktisch en belichten de thematiek vanuit diverse invalshoeken.

Bekijk details van Programma landelijke dag Basisvaardigheden bekend

• Meld je nu aan voor de bijeenkomst Bibliotheek en Belastingdienst

2 oktober 2018

Deze bijeenkomst op vrijdag 2 november draait om de samenwerking met de Belastingdienst voor 2019 en daarna. Bereid je goed voor op onder meer de volgende aangifteperiode.

Bekijk details van Meld je nu aan voor de bijeenkomst Bibliotheek en Belastingdienst

• Module Collectievorming: meld je aan

27 september 2018

In twee dagen informatie vergaren over welke materialen het beste aansluiten bij de (sub)groepen laaggeletterden. En met de uitkomst mensen met onvoldoende basisvaardigheden beter adviseren. En ook taalvrijwilligers over geschikte leer-, lees- en oefenmaterialen. Dat kan met de module Collectievorming van de leergang Consulent basisvaardigheden.

Bekijk details van Module Collectievorming: meld je aan

• Overheidsdocumenten in begrijpelijke taal

26 september 2018

Het kabinet gaat belangrijke documenten, zoals de Miljoenennota, voortaan 'vertalen' naar begrijpelijke taal. Een voorstel van D66, ChristenUnie en CDA hierover werd vrijdag aangenomen door de Tweede Kamer.

Bekijk details van Overheidsdocumenten in begrijpelijke taal

• Digitale vaardigheden in Bronckhorst: 34% van 55+ geeft zichzelf onvoldoende

24 september 2018

Van alle 55-plussers in Bronckhorst kan ruim een derde niet meekomen op de digitale snelweg. Dit blijkt uit een onderzoek dat Rijnbrink heeft uitgevoerd in opdracht van Bibliotheek West-Achterhoek. Eén op de vijf inwoners heeft geen enkel apparaat in huis waarmee je digitale diensten kunt gebruiken. Van die groep is 15 procent geboren na 1950.

Bekijk details van Digitale vaardigheden in Bronckhorst: 34% van 55+ geeft zichzelf onvoldoende