Resultaat 1 - 10 (van 96)

• Organisaties trekken aan de bel: ‘Meer hulp nodig om ouderen online verder te helpen’

15 oktober 2019

Er is dringende behoefte aan de ontwikkeling van vaardigheden in alledaags mediagebruik van ouderen (55+). De stap om de juiste hulp te vinden is voor hen te groot en hulpaanbieders kunnen deze doelgroep lastig bereiken. Ook zijn er te weinig positieve mediaverhalen te zien, waardoor ouderen koudwatervrees houden. Hoewel zij het meest van internetgebruik kunnen profiteren, hebben zij er het minst profijt van.

Bekijk details van Organisaties trekken aan de bel: ‘Meer hulp nodig om ouderen online verder te helpen’

• Seniorencampagne in Week van de Mediawijsheid

9 oktober 2019

Dit jaar richt de Week van de Mediawijsheid zich voor het eerst ook op volwassenen. In de Week, van 5 t/m 18 november 2019, vraagt een campagne specifiek de aandacht van senioren. Want hoewel steeds meer ouderen online gaan, hebben velen moeite met bijvoorbeeld digitaal bankieren of sociale media. De campagnematerialen zijn te downloaden en bevatten het Bibliotheek-logo.

Bekijk details van Seniorencampagne in Week van de Mediawijsheid

• Verantwoording subsidie Digitale inclusie

9 oktober 2019

Dit bericht geldt alleen voor bibliotheken die meer dan 25.000 euro subsidie ontvangen. Deze bibliotheken kunnen de subsidiebesteding in de jaarrekening verantwoorden.

Bekijk details van Verantwoording subsidie Digitale inclusie

• Oefenen.nl: accounts hergebruiken

9 oktober 2019

Het aantal deelnemers aan Oefenen.nl via de Bibliotheek groeit. Dat is mooi. Dat vraagt wel om meer aandacht voor het tijdig ontkoppelen van deelnemers die klaar zijn. Zo hebben we landelijk beter zicht op het exacte aantal deelnemers.

Bekijk details van Oefenen.nl: accounts hergebruiken

• Update: De publieksservice en de educatieve maatschappelijke Bibliotheek

7 oktober 2019

Het leertraject De publieksservice en de educatieve maatschappelijke Bibliotheek is ontwikkeld voor Frontoffice-medewerkers. Acht bibliotheken starten in 2019 – met landelijke subsidie – met dit leertraject.

Bekijk details van Update: De publieksservice en de educatieve maatschappelijke Bibliotheek

• Onderzoeksresultaten BOP-enquête Belastingdienst verschenen

4 oktober 2019

Met de belastinghulp die vrijwel alle bibliotheken bieden, zijn in de aangifteperiode van 2019 ruim 13 duizend burgers bereikt. Dit betreft zowel directe hulp als doorverwijzingen naar andere partijen. Dat blijkt uit onderzoek naar de product- en dienstverlening van bibliotheken rond de Belastingdienst via het Bibliotheekonderzoeksplatform (BOP).

Bekijk details van Onderzoeksresultaten BOP-enquête Belastingdienst verschenen

• Programma landelijke dag Basisvaardigheden bekend

1 oktober 2019

Bekijk nu alle inspirerende sessies op 7 november in Apeldoorn en schrijf je in. Ben je bibliotheekmedewerker? Dan kun je een samenwerkingspartner meenemen, helemaal gratis.

Bekijk details van Programma landelijke dag Basisvaardigheden bekend

• Verslag bijeenkomst Informatiepunt Digitale Overheid

26 september 2019

Op 17 september kwamen zo'n honderd mensen uit bibliotheken en POI's bijeen in het Eemhuis in Amersfoort. Interessant waren de ervaringen van vier kopgroep-bibliotheken, die elk op hun eigen manier aansluiten bij het landelijk concept Informatiepunt Digitale Overheid. Bekijk de presentatie, foto's en het verslag.

Bekijk details van Verslag bijeenkomst Informatiepunt Digitale Overheid

• Pilot Digisterker op maat

26 september 2019

Stichting Digisterker en FlevoMeer Bibliotheek Dronten gaan samen op zoek naar mogelijkheden om het Digisterker programma begrijpelijker te maken voor laaggeletterde, laagopgeleide en minder zelfredzame inwoners. Dit doen zij met de pilot ‘Digisterker op maat’.

Bekijk details van Pilot Digisterker op maat

• Informatiepunt Digitale Overheid in meer bibliotheken geopend

26 september 2019

In de afgelopen weken openden de bibliotheken Hengelo, Kaatsheuvel en Kennemerwaard feestelijk hun Informatiepunt. Hiermee is het Informatiepunt Digitale Overheid al een feit in acht kopgroep-bibliotheken.

Bekijk details van Informatiepunt Digitale Overheid in meer bibliotheken geopend