Resultaat 1 - 10 (van 39)

• VNG-brochure Aan de slag met Digitale Inclusie

8 januari 2020

Onlangs publiceerde de VNG de brochure Digitale Inclusie: aan de slag met gemeentelijke online dienstverlening. Hierin vind je veel voorbeelden en inspiratie van en voor gemeenten.

Bekijk details van VNG-brochure Aan de slag met Digitale Inclusie

• Is jouw Bibliotheek klaar voor de aangifteperiode?

8 januari 2020

Aan de aangifteperiode 2020 wordt hard gewerkt. Zo maken bibliotheken (nieuwe) afspraken met partners, is het Kennisnetwerk van de Belastingdienst vernieuwd en is de G!DS-invoer verder aangepast. Ook de campagnematerialen 'Hulp bij aangifte' zijn beschikbaar.

Bekijk details van Is jouw Bibliotheek klaar voor de aangifteperiode?

• Bibliotheek en Donorwet

8 januari 2020

Op 1 juli 2020 gaat de nieuwe Donorwet in. Veel mensen zullen hier vragen over hebben. Ook in de Bibliotheek zul je vragen kunnen verwachten. De KB en Stichting Digisterker komen binnenkort met ondersteuning voor jouw Bibliotheek om burgers goed verder te helpen.

Bekijk details van Bibliotheek en Donorwet

• G!DS-invoer gewijzigd

19 december 2019

Binnenkort verandert er iets in de invoer in G!DS. Bij invoer van een cursus Klik & Tik of Digisterker wordt voortaan standaard aangegeven dat dit doorlopend aanbod betreft. Hiermee is de zichtbaarheid van het aanbod voor medewerkers van de Belastingdienst en andere Manifestgroep-partijen gegarandeerd.

Bekijk details van G!DS-invoer gewijzigd

• Bieb & Banen, magazine van deBroekriem

11 december 2019

DeBroekriem lanceert een nieuw magazine: 'Bieb & Banen'. Het geeft informatie over Stichting DeBroekriem, maar ook over de trends op de arbeidsmarkt en een kijkje in succesvolle initiatieven in de Bibliotheek.

Bekijk details van Bieb & Banen, magazine van deBroekriem

• Nieuw campagnemateriaal voor belastingdienstverlening

11 december 2019

De marketingtoolkit 'Hulp bij belastingaangifte' is aangevuld met nieuwe beelden, een filmpje en een radiospot. Hiermee is vooral een grotere variatie in de doelgroep te zien.

Bekijk details van Nieuw campagnemateriaal voor belastingdienstverlening

• Vernieuwde bouwstenen Taalhuizen

11 december 2019

Voor Taalhuizen is een zogeheten kwaliteitskader beschikbaar om de kwaliteit verder te verbeteren. Taalhuizen gaan de komende jaren certificeren en kunnen hierbij (financiële) ondersteuning verwachten.

Bekijk details van Vernieuwde bouwstenen Taalhuizen

• Interessepeiling: inburgeringsmaterialen Boom uitgevers

11 december 2019

In 2020 kan een aantal bibliotheken meedoen aan een pilot om nieuwkomers te helpen inburgeren. We gebruiken hiervoor inburgeringspakketten van Boom uitgevers. Wil je ook met de materialen aan de slag? Laat het ons weten!

Bekijk details van Interessepeiling: inburgeringsmaterialen Boom uitgevers

• Vrijwel alle bibliotheken ingeschreven voor Digitale inclusie

10 december 2019

Voor 2020 en 2021 hebben 70, respectievelijk 44 nieuwe bibliotheken een aanvraag ingediend voor het programma Digitale inclusie. Een mooi resultaat, want met in totaal 129 bibliotheken is 93 procent van de bibliotheken over twee jaar vertegenwoordigd.

Bekijk details van Vrijwel alle bibliotheken ingeschreven voor Digitale inclusie

• ING digicoach on tour

4 december 2019

Vanaf 6 december staat ING bank met tien pop-up stores in heel Nederland. Onder het motto 'Kijk me gaan...' helpen de digicoaches minder-digitaalvaardigen met bijvoorbeeld online kerstinkopen doen, een recept lezen vanaf een tablet en parkeergeld betalen via een smartphone. Daarbij verwijzen zij mensen ook naar de Bibliotheek voor computercursussen.

Bekijk details van ING digicoach on tour