Resultaat 1 - 10 (van 47)

• De rol van de Bibliotheek op het gebied van zorg en welzijn

24 juli 2018

In samenwerking met het Ministerie van VWS lopen er drie pilots om te onderzoeken welke rol Bibliotheken kunnen spelen op het gebied van zorg en welzijn. Deze pilots zijn geëvalueerd door onderzoeksbureau Ruigrok/Netpanel.

Bekijk details van De rol van de Bibliotheek op het gebied van zorg en welzijn

• Bibliotheken en Stichting L&S in Agenda Digitale Overheid

19 juli 2018

Deze maand verscheen NL DIGIbeter, Agenda Digitale Overheid over het benutten van kansen en het borgen van rechten. Hierin is ook een rol weggelegd voor Bibliotheken en de Stichting Lezen & Schrijven.

Bekijk details van Bibliotheken en Stichting L&S in Agenda Digitale Overheid

• Centraal telefoonnummer promotiemateriaal basisvaardigheden

19 juli 2018

Op het nieuwe promotiemateriaal staat het gratis telefoonnummer van Lezen & Schrijven. Hiermee koppelt L&S bellers aan een (digi)taalhuiscoördinator of consulent Basisvaardigheden in de buurt. Zorg dus dat iedereen in jouw Bibliotheek goed is geïnstrueerd.

Bekijk details van Centraal telefoonnummer promotiemateriaal basisvaardigheden

• Oefenen.nl: uitbreiding en vernieuwing

19 juli 2018

Goed nieuws: Klik & Tik krijgt twee nieuwe programma's: 'Klik & Tik. De start', als opstapje naar 'Klik & Tik. De basis'. En 'Klik & Tik. De tablet', voor wie liever werkt met een tablet dan een pc. Verder is Station Nederlands 2 vernieuwd.

Bekijk details van Oefenen.nl: uitbreiding en vernieuwing

• Promotiemateriaal basisvaardigheden

19 juli 2018

Op de portal Landelijke huisstijl vind je nu de marketingtoolkit Basisvaardigheden. Deze promotiematerialen ontwikkelden we samen met de doelgroep NT1 in aanloop naar de Week van de Alfabetisering. Tijdens en na deze periode kun je de materialen inzetten.

Bekijk details van Promotiemateriaal basisvaardigheden

• Interview belastingdienstverlening in Bibliotheken

5 juli 2018

Publiek Denken publiceerde onlangs een interview met Eline Spros (Belastingdienst) en Jos Debeij (KB) over de afgelopen aangiftecampagne. De samenwerking tussen beide organisaties en natuurlijk de Bibliotheken heeft veel steun opgeleverd voor mensen die hulp nodig hebben bij de belastingaangifte.

Bekijk details van Interview belastingdienstverlening in Bibliotheken

• Dichtbundel DICHTER verzonden naar alle Bibliotheken

5 juli 2018

Afgelopen week ontving je directeur bijgaande brief en een exemplaar van de dichtbundel DICHTER. Deze speciale editie staat geheel in het teken van laaggeletterdheid. Laat je inspireren door de bundel tot activiteiten in de Week van de Alfabetisering. Uiteraard kun je meer exemplaren bestellen. Samen kunnen we het onderwerp bespreekbaar maken en het taboe doorbreken.

Bekijk details van Dichtbundel DICHTER verzonden naar alle Bibliotheken

• Succesvolle stand en deelsessie Overleven in de informatiesamenleving

4 juli 2018

Op 26 juni was het programma Bibliotheek en basisvaardigheden aanwezig op het VNG Congres in Maastricht met een drukbezochte stand. En met een deelsessie Overleven in de informatie-samenleving in de Bibliotheek in Heerlen. Wethouders worden aangespoord om op de koffie te gaan bij hun Bibliotheekdirecteur en te bekijken wat zij samen kunnen doen rond laaggeletterdheid en zelfredzaamheid. Een boodschap die erin gaat als koek.

Bekijk details van Succesvolle stand en deelsessie Overleven in de informatiesamenleving

• 1 augustus: nieuwe subsidieronde Tel mee met Taal

29 juni 2018

Vanaf 1 augustus start een extra aanvraagperiode van de subsidieregeling Tel mee met Taal. Het Kabinet trekt vanaf dit jaar structureel 5 miljoen euro per jaar extra uit voor de aanpak van laaggeletterdheid. Aanvragen kan van 1 augustus tot en met 15 oktober 2018. Op is op, dus wees er dus snel bij.

Bekijk details van 1 augustus: nieuwe subsidieronde Tel mee met Taal

• Jongeren en digitale overheid: lesmodules en inloopspreekuren

27 juni 2018

Voor Bibliotheken zijn diverse middelen beschikbaar om jongeren beter te laten omgaan met de digitale overheid. Deze zijn het resultaat van een pilot, uitgevoerd door Stichting Digisterker en vier Bibliotheken (Arnhem, Best, Den Bosch, Rotterdam).

Bekijk details van Jongeren en digitale overheid: lesmodules en inloopspreekuren