Resultaat 1 - 10 (van 67)

• Kletsmaatjes gezocht voor nieuwkomers

31 maart 2020

Voor veel nieuwkomers is het nu nóg moeilijker om Nederlands te oefenen. Het Begint met Taal roept iedereen die thuis zit en iets wil doen op om als vrijwilliger online kletsmaatje te worden en de Nederlandse taal te oefenen met een nieuwkomer.

Bekijk details van Kletsmaatjes gezocht voor nieuwkomers

• Blueprint-pagina Digi-taalhuis voor kwetsbare thuisblijvers

27 maart 2020

Er is een nieuwe blueprint-pagina beschikbaar. De pagina verwijst naar makkelijke websites om thuis te gebruiken en die uitleg geven over gezondheid, financiën, digitale mogelijkheden voor contact met familie, omgaan met de computer, de digitale overheid en Nederlands leren. Handig voor alle thuiszitters.

Bekijk details van Blueprint-pagina Digi-taalhuis voor kwetsbare thuisblijvers

• Webinar Aan de slag met donorregistratie uitgesteld

25 maart 2020

Het webinar over de nieuwe donorwet was gepland voor 6 april, maar is vanwege de omstandigheden uitgesteld. We werken door aan de handreiking en de promotietoolkit rond de donorregistratie.

Bekijk details van Webinar Aan de slag met donorregistratie uitgesteld

• Aangifte Belastingdienst

25 maart 2020

Mensen die een uitnodiging hebben ontvangen om aangifte te doen, hebben hiervoor tot 1 mei 2020 de tijd. Door de omstandigheden veroorzaakt door de coronacrisis, is het denkbaar dat dit niet voor deze datum lukt. Het is mogelijk om uitstel aan te vragen tot 1 september. Dat kan ook voor iemand anders. Dit is ook relevant voor de belastingdienstverlening in bibliotheken.

Bekijk details van Aangifte Belastingdienst

• E-learnings voor medewerkers op Bibliotheek Campus

20 maart 2020

Vanwege de coronacrisis werken ook bibliotheekmedewerkers vanuit huis. Om je te helpen op professioneel vlak deze periode goed door te komen, breidt Bibliotheek Campus het aanbod met online kennisdeling flink uit. Check geregeld op nieuwe online leeractiviteiten.

Bekijk details van E-learnings voor medewerkers op Bibliotheek Campus

• Webinar: Thuis leren met Oefenen.nl

20 maart 2020

Op donderdag 26 maart om 11.00 uur kun je meedoen aan een webinar van Oefenen.nl. Je krijgt dan onder meer suggesties om cursisten die nu thuis moeten blijven te ondersteunen bij het gebruik van de programma's. Meld je nu aan.

Bekijk details van Webinar: Thuis leren met Oefenen.nl

• Corona in begrijpelijke taal

20 maart 2020

Voor mensen die moeite hebben met taal is dit filmpje van Stichting Lezen & Schrijven een mooi alternatief.

Bekijk details van Corona in begrijpelijke taal

• DigLin+ van Boom NT2 thuis beschikbaar

18 maart 2020

Boom NT2 stelt de komende weken de methode DigLin+ Nederlands open voor bibliotheekgebruikers.

Bekijk details van DigLin+ van Boom NT2 thuis beschikbaar

• Onderzoek Rathenau Instituut digitale vaardigheden

13 maart 2020

Nederlanderse burgers zijn gemiddeld digitaal vaardiger dan die in de meeste andere Europese landen. Wel zijn de verschillen tussen groepen aanzienlijk, met het risico op digitale ongelijkheid. Bovendien kunnen alle groepen meer aandacht hebben voor de veiligheid op internet. Dat concludeert het Rathenau Instituut in het onderzoek Digitale vaardigheden voor technologisch burgerschap.

Bekijk details van Onderzoek Rathenau Instituut digitale vaardigheden

• Flyer voor IDO-campagne

12 maart 2020

SPN ontwikkelde een flyer over het Informatiepunt Digitale Overheid die je kunt gebruiken in gesprekken met de partners in je lokale netwerk.

Bekijk details van Flyer voor IDO-campagne