Resultaat 1 - 10 (van 53)

• Digitale inclusie: kopgroep-bibliotheken bekend

12 april 2019

Bibliotheken en acht publieke dienstverleners gaan samen burgers dicht bij huis ondersteunen bij het omgaan met de digitale overheid. De vijftien ‘kopgroep-bibliotheken’ die als eerste starten, zijn vandaag bekendgemaakt.

Bekijk details van Digitale inclusie: kopgroep-bibliotheken bekend

• SER: Kabinet doet te weinig voor laaggeletterden

11 april 2019

In Nederland hebben naar schatting 2,5 miljoen mensen moeite met taal, rekenen en digitale vaardigheden. Dat is een enorm maatschappelijk probleem. Laaggeletterdheid is vaak ook een oorzaak van andere problemen zoals schulden, slechte gezondheid, armoede of een slechte woonsituatie. Het kabinet heeft in maart 2019 plannen gepresenteerd, maar ziet de urgentie van dit probleem niet voldoende, zegt de SER.

Bekijk details van SER: Kabinet doet te weinig voor laaggeletterden

• Persona's NT1: Laaggeletterden in beeld of KLASSE!?

10 april 2019

Voor het werven van laaggeletterde NT1’ers zijn er recent twee wervingsmodellen ontwikkeld: profielen van KLASSE! en Laaggeletterden in beeld-persona’s. Deze flyer geeft een toelichting op beide modellen en manieren om ze in te zetten in het stappenplan van de strategiekit Hoger Bereik.

Bekijk details van Persona's NT1: Laaggeletterden in beeld of KLASSE!?

• E-magazine Infopunt Zorg, Wonen en Welzijn Dalfsen-Nieuwleusen

10 april 2019

De Bibliotheek Dalfsen-Nieuwleusen heeft het project Digitaal Infopunt eind maart afgerond. Als onderdeel hiervan ontwikkelde de Bibliotheek een aantrekkelijk online magazine om de opgedane kennis en ervaring te delen. Het belicht de achtergrond: ontstaan, aanpak, samenwerking en (eerste) resultaten.

Bekijk details van E-magazine Infopunt Zorg, Wonen en Welzijn Dalfsen-Nieuwleusen

• Update Digitale inclusie

10 april 2019

De vijftien kopgroep-bibliotheken zijn bekend! Tijdens de stadssafari Digitale inclusie op 15 april worden de namen openbaar gemaakt.

Bekijk details van Update Digitale inclusie

• Week van de Alfabetisering 2019

10 april 2019

De 15e editie van de Week van de Alfabetisering vindt plaats van 9 t/m 15 september. Het centrale thema van dit jaar is: DURF! Eind april ontvangen bibliotheken per post meer informatie over de Week van de Alfabetisering. Wil je nu al aan de slag? Goed idee.

Bekijk details van Week van de Alfabetisering 2019

• Gesprekstafel Basisvaardigheden voor bibliotheekdirecteuren

9 april 2019

Op maandagmorgen 24 juni vindt de eerste gesprekstafel Basisvaardigheden van 2019 plaats. Deze is ook toegankelijk voor bibliotheekdirecteuren die eerder nog niet deelnamen. Je kunt je nu aanmelden.

Bekijk details van Gesprekstafel Basisvaardigheden voor bibliotheekdirecteuren

• Digitaal Informatiepunt Zoetermeerwijzer geopend

3 april 2019

Sinds 1 april helpen Bibliotheek en Gemeente Zoetermeer hun bezoekers met het Mens & Welzijn Digitaal Informatiepunt Zoetermeerwijzer. Dit hebben zij ontwikkeld voor mensen met vragen over wonen, welzijn, zorg en opvoeden. Wethouder Ingeborg ter Laak opende het Informatiepunt door de eerste vraag in te voeren.

Bekijk details van Digitaal Informatiepunt Zoetermeerwijzer geopend

• Welke websites gebruik je voor je werk?

29 maart 2019

De KB wil graag weten hoe je, als medewerker van een openbare bibliotheek, POI of samenwerkingspartner, aan belangrijke informatie komt voor de uitvoering van je werk. Welke (landelijke) websites raadpleeg je? Weet je waar je welke informatie kunt vinden? Heb je het idee dat je af en toe belangrijk nieuws mist? Of tref je dezelfde informatie juist op te veel plaatsen aan?

Bekijk details van Welke websites gebruik je voor je werk?

• Opnieuw te bestellen: fotostrip en poster voor nieuwkomers

27 maart 2019

Nieuwkomers zijn vaak de taal nog niet machtig. Daarom is er een fotostrip die hen wijst op de mogelijkheden van de Bibliotheek. 'Welkom bij de Bibliotheek' is in zeven talen beschikbaar. Je kunt 'm tot 1 mei 2019 bestellen.

Bekijk details van Opnieuw te bestellen: fotostrip en poster voor nieuwkomers