Resultaat 61 - 70 (van 76)

• Eindevaluatie Taal voor het Leven verschenen

20 december 2018

Uit de eindevaluatie van het programma ‘Taal voor het Leven’ blijkt dat de aanpak werkt: laaggeletterden verbeteren hun taalvaardigheden, worden sociaal actiever en vergroten hun kansen op de arbeidsmarkt. Ook neemt voor een aantal van hen het sociaal isolement af. Maastricht University verrichtte het onderzoek.

Bekijk details van Eindevaluatie Taal voor het Leven verschenen

• Een jaar gratis Smooth Publish proberen

20 december 2018

Heel 2019 kun je gratis Smooth Publish uitproberen. Met deze online tool kun je promotiemateriaal maken, aanpassen, beheren, publiceren en laten drukken of downloaden. In 2019 biedt de KB dit proefabonnement aan voor medewerkers van bibliotheken. Na 2019 kan de Bibliotheek overstappen op een eigen abonnement.

Bekijk details van Een jaar gratis Smooth Publish proberen

• Kamerbrief Digitale inclusie: iedereen moet kunnen meedoen

14 december 2018

Goed nieuws: het ministerie van BZK heeft op 12 december een brief over digitale inclusie aan de Tweede Kamer gezonden. Hierin staat dat de overheid zelf meer aandacht aan het onderwerp gaat geven en andere partijen stimuleert dit te doen. Bibliotheken krijgen een belangrijkere rol bij de ondersteuning van basisvaardigheden; met de aankondiging dat 15 bibliotheken in 2019 starten met de extra inspanning.

Bekijk details van Kamerbrief Digitale inclusie: iedereen moet kunnen meedoen

• WERK-portal.nl: oefenprogramma's vrij toegankelijk

11 december 2018

De online oefenprogramma's van SBCM en Cedris komen per 1 januari 2019 kosteloos beschikbaar op een nieuwe website. Lageropgeleiden kunnen zich hiermee voorbereiden op werk bij een werkgever en om aan het werk te blijven.

Bekijk details van WERK-portal.nl: oefenprogramma's vrij toegankelijk

• Inkoopregeling Digisterker met drie jaar verlengd

11 december 2018

De KB-inkoopcommissie heeft na een aanbestedingsprocedure voor content op het gebied van e-overheid gekozen voor het aanbod van Stichting Digisterker. Dit betekent dat de huidige Digisterker-inkoopregeling met drie jaar is verlengd (2019 t/m 2021).

Bekijk details van Inkoopregeling Digisterker met drie jaar verlengd

• Vernieuwde samenwerking met Belastingdienst

6 december 2018

KB en Belastingdienst sluiten een nieuw convenant voor samenwerking met een looptijd van 2019-2022. De nadruk van dit convenant ligt op het bestendigen en uitbouwen van de hulp bij belastingzaken (pijler 3 van het huidige convenant). Binnenkort kunnen bibliotheken inschrijven op de nieuwe subsidieregeling via een aanvraagformulier.

Bekijk details van Vernieuwde samenwerking met Belastingdienst

• Help mensen met hun basisvaardigheden

6 december 2018

Volgend jaar meteen goed van start? Schrijf je dan nu in voor de leergang Consulent Basisvaardigheden. Met de ontwikkeling van de Bibliotheek naar Hulp om de hoek, wordt deze leergang nog interessanter en onmisbaarder. Op 17 januari 2019 start de nieuwe leergang.

Bekijk details van Help mensen met hun basisvaardigheden

• Digitale ongelijkheid in Nederland anno 2018

5 december 2018

Mensen die het meest van internetgebruik kunnen profiteren, doen dat het minst. Zo worden achterblijvers in de digitale samenleving verder gemarginaliseerd. Die conclusie trekt Alexander van Deursen, onderzoeker van de Universiteit Twente, in het rapport ‘Digitale ongelijkheid in Nederland anno 2018’. Met dit rapport, dat in opdracht van Mediawijzer.net werd opgesteld, is onderzocht hoe mensen in verschillende bevolkingsgroepen internet gebruiken en welke positieve en negatieve effecten ze hiervan...

Bekijk details van Digitale ongelijkheid in Nederland anno 2018

• Terugblik landelijke dag Basisvaardigheden

20 november 2018

Zo'n 400 deelnemers uit Bibliotheken bezochten op 8 november de landelijke dag Basisvaardigheden in Lelystad. Het thema was Hoger bereik, een belangrijke factor om meer mensen (vooral NT1'ers) te helpen hun basisvaardigheden te versterken. De presentatie van de nieuwe strategiekit Hoger bereik vormde een belangrijk onderdeel.

Bekijk details van Terugblik landelijke dag Basisvaardigheden

• Het Begint met Taal lanceert campagne 'Wil jij met mij in gesprek?'

16 november 2018

Het Begint met Taal voert van 12 t/m 24 november samen met 160 taalvrijwilligersorganisaties en 15.000 vrijwilligers ‘Wil jij met mij in gesprek?’. Deze campagne roept iedereen op om met de duizenden Beza’s, Mohanads, Erfans en Allaa’s in gesprek te gaan over gedeelde hobby's. Om zo elkaar écht te ontmoeten. Met de campagne wil Het Begint met Taal ook meer mensen enthousiast maken om taalcoach of coördinator te worden.

Bekijk details van Het Begint met Taal lanceert campagne 'Wil jij met mij in gesprek?'