Resultaat 61 - 70 (van 102)

• Dien je voorstel in voor NBC

7 februari 2020

Op 16 juni vindt het Nationaal Bibliotheekcongres 2020 plaats in Utrecht. Dit jaar is het thema Digitaal burgerschap. Een thema dat ook voor basisvaardigheden prachtige aanknopingspunten biedt. Je kunt tot 4 maart voorstellen voor sessies indienen. Maak er gebruik van.

Bekijk details van Dien je voorstel in voor NBC

• Donorregistratie: materialen voor bibliotheken

7 februari 2020

Op 1 juli gaat de Donorwet in. Mensen kunnen met vragen hierover ook naar de Bibliotheek komen. KB en Digisterker bereiden – samen met VWS – materialen voor om jouw Bibliotheek hierbij te ondersteunen.

Bekijk details van Donorregistratie: materialen voor bibliotheken

• Impactmonitor: zelf effecten van cursussen meten

7 februari 2020

In 2019 zijn 110 bibliotheken gestart met effectonderzoek met de Effectenmonitor. Met dit landelijke instrument verspreiden zij vragenlijsten onder de deelnemers aan cursussen. De resultaten kunnen zij inzien via een persoonlijk dashboard. Ook in 2020 kun je dit landelijke instrument inzetten voor effectmeting, onder een nieuwe naam: Impactmonitor.

Bekijk details van Impactmonitor: zelf effecten van cursussen meten

• Deze website gaat veranderen

5 februari 2020

Binnenkort wordt een aantal websites voor bibliotheekmedewerkers samengevoegd en via één centrale pagina toegankelijk gemaakt. Deze website is daar een van. Belangrijk hierbij zijn bundeling en vindbaarheid van informatie.

Bekijk details van Deze website gaat veranderen

• Valentijnsactie #échtcontact

30 januari 2020

Samen in actie op Valentijnsdag: ook jouw Bibliotheek? Op vrijdag 14 februari stimuleren veel partijen écht contact omdat dit in de digitale wereld onder druk komt te staan. Er komen op allerlei plaatsen in het land acties met bekende Nederlanders, onder wie Laurentien van Oranje. Het gaat om acties voor mensen die te veel of juist te weinig (online) verbinding hebben. Dit initiatief biedt ook aanknopingspunten voor jouw Bibliotheek.

Bekijk details van Valentijnsactie #échtcontact

• VNG-brochure Aan de slag met Digitale Inclusie

8 januari 2020

Onlangs publiceerde de VNG de brochure Digitale Inclusie: aan de slag met gemeentelijke online dienstverlening. Hierin vind je veel voorbeelden en inspiratie van en voor gemeenten.

Bekijk details van VNG-brochure Aan de slag met Digitale Inclusie

• Is jouw Bibliotheek klaar voor de aangifteperiode?

8 januari 2020

Aan de aangifteperiode 2020 wordt hard gewerkt. Zo maken bibliotheken (nieuwe) afspraken met partners, is het Kennisnetwerk van de Belastingdienst vernieuwd en is de G!DS-invoer verder aangepast. Ook de campagnematerialen 'Hulp bij aangifte' zijn beschikbaar.

Bekijk details van Is jouw Bibliotheek klaar voor de aangifteperiode?

• Bibliotheek en Donorwet

8 januari 2020

Op 1 juli 2020 gaat de nieuwe Donorwet in. Veel mensen zullen hier vragen over hebben. Ook in de Bibliotheek zul je vragen kunnen verwachten. De KB en Stichting Digisterker komen binnenkort met ondersteuning voor jouw Bibliotheek om burgers goed verder te helpen.

Bekijk details van Bibliotheek en Donorwet

• G!DS-invoer gewijzigd

19 december 2019

Binnenkort verandert er iets in de invoer in G!DS. Bij invoer van een cursus Klik & Tik of Digisterker wordt voortaan standaard aangegeven dat dit doorlopend aanbod betreft. Hiermee is de zichtbaarheid van het aanbod voor medewerkers van de Belastingdienst en andere Manifestgroep-partijen gegarandeerd.

Bekijk details van G!DS-invoer gewijzigd

• Bieb & Banen, magazine van deBroekriem

11 december 2019

DeBroekriem lanceert een nieuw magazine: 'Bieb & Banen'. Het geeft informatie over Stichting DeBroekriem, maar ook over de trends op de arbeidsmarkt en een kijkje in succesvolle initiatieven in de Bibliotheek.

Bekijk details van Bieb & Banen, magazine van deBroekriem