Resultaat 51 - 60 (van 85)

• Interessepeiling voor training toolkit Empowerment

13 maart 2019

Een nieuwe toolkit is beschikbaar. Hiermee kun je mensen met lage basisvaardigheden helpen met hun zelfvertrouwen en zelfinzicht. De toolkit geeft extra aandacht aan vrouwen. Heb je belangstelling voor een training in het werken met de materialen? Geef dit dan uiterlijk 1 april door.

Bekijk details van Interessepeiling voor training toolkit Empowerment

• Hoge deelname aan belastingdienstverlening

13 maart 2019

Veel bibliotheken maken gebruik van de subsidieregeling. Dit betekent dat zij zich de komende vier jaar onverminderd blijven inzetten voor hulp en ondersteuning aan burgers die moeite hebben met belastingzaken. Naar verwachting loopt de teller op tot 135 deelnemende bibliotheekorganisaties.

Bekijk details van Hoge deelname aan belastingdienstverlening

• Langaroo: online omgeving voor ouders en jonge kinderen

12 maart 2019

Het online talenplatform Langaroo.org is op 21 februari, op de Internationale Dag van de Moedertaal, officieel gelanceerd. Vanaf nu is Langaroo dus klaar voor gebruik, en kunnen ouders samen met hun kinderen op avontuur gaan in Lingoland in het Nederlands, Engels, Pools, Turks, of Arabisch.

Bekijk details van Langaroo: online omgeving voor ouders en jonge kinderen

• Belastingdienstverlening: G!DS-pagina's goed gevuld

1 maart 2019

De aangifteperiode is gestart. Voor hulp worden mensen door de Belastingtelefoon en via de Belastingdienst-site verwezen naar de G!DS-pagina's van de Bibliotheek. Hier komt al het aanbod samen, ingedeeld naar soorten hulp en cursussen. Heb je jouw informatie al compleet? En heb je de publiekspagina's goed bekeken?

Bekijk details van Belastingdienstverlening: G!DS-pagina's goed gevuld

• Voorbeeldpagina's voor Bibliotheek-website

1 maart 2019

Er zijn voorbeeldpagina's gemaakt die Bibliotheken die met WaaS werken, direct op hun website kunnen zetten. Vier hiervan gaan over basisvaardigheden. Attendeer je je collega die de website verzorgt?

Bekijk details van Voorbeeldpagina's voor Bibliotheek-website

• Nieuwe serie van Frans Bromet in de Bibliotheek: Woorden en daden

26 februari 2019

Tijdens Boekenweek 2019 zendt de VPRO van maandag tot en met vrijdag de serie Woorden en daden uit. Programmamaker Frans Bromet en de zijnen dwalen met camera en microfoon door acht openbare bibliotheken en spreken bezoekers, medewerkers en vrijwilligers. Het idee dat bibliotheken saaie instituten zijn waar je alleen komt om boeken en cd’s te lenen, blijkt totaal achterhaald.

Bekijk details van Nieuwe serie van Frans Bromet in de Bibliotheek: Woorden en daden

• Campagne hulp bij belastingaangifte

22 februari 2019

Op 1 maart begint de belastingaangifteperiode. Dan starten we ook met een online en social campagne. Is jouw Bibliotheek er klaar voor?

Bekijk details van Campagne hulp bij belastingaangifte

• Save the date: landelijke dag Basisvaardigheden 7 november 2019

21 februari 2019

Datum en locatie zijn al bekend: donderdag 7 november 2019 vindt in Theater Orpheus Apeldoorn de landelijke dag Basisvaardigheden plaats. Het programma is nog niet bekend, maar achter de schermen wordt weer hard gewerkt aan een mooie en informatieve dag. Hou je de datum vrij?

Bekijk details van Save the date: landelijke dag Basisvaardigheden 7 november 2019

• KB lanceert de Effectenmonitor voor openbare bibliotheken

13 februari 2019

Het zichtbaar maken van maatschappelijke waarde is onder bibliotheken een breed gedragen wens, maar het is ook een complex proces. Met de landelijke Effectenmonitor wil de Koninklijke Bibliotheek bibliotheken hierbij ondersteunen.

Bekijk details van KB lanceert de Effectenmonitor voor openbare bibliotheken

• Masterclass Hoger bereik: vervolgstappen

6 februari 2019

Op donderdag 31 januari vond de masterclass Hoger bereik plaats. Contactpersonen van POI's en pilot-bibliotheken bespraken in een praktische setting hoe de bevindingen van de pilot-bibliotheken én de strategiekit Hoger bereik zo goed mogelijk ingezet kunnen worden.

Bekijk details van Masterclass Hoger bereik: vervolgstappen