Resultaat 51 - 60 (van 60)

• Promotiekar geletterdheid in vier provincies

25 april 2018

In Overijssel, Gelderland, Limburg en Brabant rijdt een promotiekar geletterdheid. Stichting ABC, enthousiaste vrijwilligers en taalambassadeurs gebruiken de kar bij markten en braderieën om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen. Dat doen zij door te flyeren en gesprekken te starten met nieuwsgierige voorbijgangers.

Bekijk details van Promotiekar geletterdheid in vier provincies

• Nieuwe publicaties over taalvrijwilligers en over bedrijven

6 april 2018

ProBiblio bracht de afgelopen maand vier publicaties uit: twee over taalvrijwilligers en hun deskundigheidsbevordering. En twee over de samenwerking tussen Bibliotheek en bedrijven op het gebied van basisvaardigheden.

Bekijk details van Nieuwe publicaties over taalvrijwilligers en over bedrijven

• Maatschappelijke kosten van laaggeletterdheid

6 april 2018

Onderzoek toont opnieuw het belang om laaggeletterdheid aan te pakken. Het onderzoeksrapport en een publicatie in NRC hierover belichten de hoge kosten van laaggeletterdheid, zowel voor de betrokken mensen zelf als voor de samenleving in het algemeen.

Bekijk details van Maatschappelijke kosten van laaggeletterdheid

• 'Alles is Vetter met een Letter'

4 april 2018

Met dit plan won team Rabobank/Gemeente Arnhem de Arnhemse Hackathon. Acht teams werkten ideeën uit om laaggeletterdheid op te lossen. 'Alles is Vetter met een Letter' is een tv-format: bekende Arnhemmers of andere Nederlanders helpen laaggeletterden bij praktische problemen en het leren lezen en schrijven.

Bekijk details van 'Alles is Vetter met een Letter'

• 2 miljoen voor taalcursussen voor ouders

4 april 2018

Er is nog 2 miljoen euro beschikbaar voor taalcursussen voor laagtaalvaardige ouders via Tel mee met Taal. Ook Bibliotheken komen in aanmerking, zelfs als zij in 2017 al subsidie ontvingen. Aanvragen kan tot 30 juni 2018.

Bekijk details van 2 miljoen voor taalcursussen voor ouders

• Tel mee met Taal verlengd: 2019 transitiejaar

4 april 2018

De ministeries van OCW, SZW en VWS zetten het actieprogramma Tel mee met Taal in 2019 voort. Dit extra jaar wordt vooral benut als transitiejaar. De ministeries bespreken dan met gemeenten hoe zij laaggeletterdheid de komende jaren verder kunnen aanpakken. Ook de expertise en inbreng van andere partijen worden hierbij betrokken; de Bibliotheek kan hierin een belangrijke rol spelen.

Bekijk details van Tel mee met Taal verlengd: 2019 transitiejaar

• Werk & Inkomen: Walk&Talk en DeBroekriem

19 maart 2018

In 2017 sloot de KB overeenkomsten om de concepten Walk&Talk en DeBroekriem uit te rollen. Hiermee kan de Bibliotheek het domein Werk & Inkomen verder invullen, als onderdeel van het programma de Bibliotheek en basisvaardigheden. Hoe zien de concepten eruit?

Bekijk details van Werk & Inkomen: Walk&Talk en DeBroekriem

• Bibliotheek en Belastingdienst: checklist koppeling G!DS en WaaS

22 februari 2018

Bibliotheken en POI’s hebben hard gewerkt aan het vullen van G!DS met hun belastingdienstverlening. De koppeling van G!DS met de WaaS is nu gereed. Bibliotheken die de WaaS gebruiken voor hun website, kunnen de ingevoerde gegevens tonen op hun website. Bekijk de stappen voor beide systemen om de koppeling te realiseren.

Bekijk details van Bibliotheek en Belastingdienst: checklist koppeling G!DS en WaaS

• Belastingdienst: kostenberekening dienstverlening

21 februari 2018

Bekijk de resultaten van het Total Cost of Ownership (TCO) onderzoek naar de kosten die Bibliotheken hebben gemaakt voor hun belastingdienstverlening. Ook kun je een rekenmodel downloaden om de kosten voor je eigen Bibliotheek te berekenen van een cursus.

Bekijk details van Belastingdienst: kostenberekening dienstverlening

• WEB-budget aanvragen: notitie standaarden en eindtermen als input

10 januari 2018

Sinds 1 januari 2018 mag de opleiding ‘digitale vaardigheden’ worden bekostigd uit de WEB-gelden. Om bibliotheken te ondersteunen heeft Stichting Digisterker de standaarden en eindtermen digitale vaardigheden beschreven van de cursus ‘Werken met de e-overheid’. Je kunt deze notitie gebruiken bij aanvraag van WEB-budget.

Bekijk details van WEB-budget aanvragen: notitie standaarden en eindtermen als input