Resultaat 51 - 60 (van 75)

• Gratis e-learnings in WERK-portal.nl

29 januari 2019

Met de e-learningprogramma’s in de WERK-portal.nl kunnen werknemers en werkzoekenden zonder startkwalificatie hun kansen op (behoud van) werk vergroten. Op de portal staan programma’s over werk zoeken en solliciteren, veilig en prettig werken, taal en werk, omgaan met de computer en social media.

Bekijk details van Gratis e-learnings in WERK-portal.nl

• Bibliotheken en Manifestgroep-partijen ondersteunen niet-digivaardige burgers

29 januari 2019

Vanaf dit jaar gaan bibliotheken en acht uitvoeringsorganisaties van de overheid eendrachtig samenwerken om burgers dicht bij huis te ondersteunen bij het omgaan met de digitale overheid. Hiertoe dienden de Koninklijke Bibliotheek en deze partijen het plan 'Digitale Inclusie, ondersteuning voor kwetsbare burgers' in bij het Overheidsbreed Beleidsoverleg Digitale Overheid (OBDO). In december is de inhoudelijke en financiële aanvraag goedgekeurd en in januari door de staatssecretaris vastgesteld.

Bekijk details van Bibliotheken en Manifestgroep-partijen ondersteunen niet-digivaardige burgers

• Monitor Digitale Basisvaardigheden 2017-2018: landelijke eindrapportage

18 januari 2019

De eindrapportage is verschenen met de landelijk gemiddelde resultaten van de Monitor Digitale Basisvaardigheden 2017-2018. Deelnemende bibliotheken hebben deze rapportage ontvangen. Eerder ontvingen zij al de individuele rapportage met de resultaten van de eigen Bibliotheek.

Bekijk details van Monitor Digitale Basisvaardigheden 2017-2018: landelijke eindrapportage

• Marketingtoolkit Belastingdienst weer actueel

15 januari 2019

De update van de marketingtoolkit rond de belastingdienstverlening is beschikbaar. Je kunt aan de slag met de promotiematerialen Hulp bij belastingaangifte.

Bekijk details van Marketingtoolkit Belastingdienst weer actueel

• Landelijke inkoop Slimme Nieuwslezer stopt

10 januari 2019

De KB Inkoopcommissie is per 1 januari gestopt met de landelijke inkoop van Slimme Nieuwslezer. Bibliotheken die graag door willen met het programma, kunnen accounts kopen voor 10 euro per lezer per jaar.

Bekijk details van Landelijke inkoop Slimme Nieuwslezer stopt

• Bibliotheek verleent eerste hulp; interview in Publiek Denken

9 januari 2019

Iedereen moet mee kunnen, ongeacht eventuele beperkingen. De realiteit is dat in Nederland zo’n vier miljoen mensen digitaal (nog) niet erg vaardig zijn. De Manifestgroep, een samenwerkingsverband van zestien uitvoeringsorganisaties, wil daarom samen met de Koninklijke Bibliotheek kwetsbare burgers ondersteunen. Publiek Denken van december 2018 publiceerde een interview met Daan Hoefsmit, voorzitter van de raad van bestuur van het CAK en namens de Manifestgroep portefeuillehouder van dit thema, en...

Bekijk details van Bibliotheek verleent eerste hulp; interview in Publiek Denken

• Nieuwe subsidieregeling belastingdienstverlening

7 januari 2019

Bibliotheken kunnen nu hun subsidieaanvraag indienen voor hun aanbod rond de Belastingdienst. De nieuwe subsidieregeling 2019-2022 is gepubliceerd. Let op: de aanvraag moet uiterlijk 15 februari 2019 bij de KB binnen zijn. De beslissing over toekenning volgt uiterlijk 15 maart 2019.

Bekijk details van Nieuwe subsidieregeling belastingdienstverlening

• Leergang Consulent Basisvaardigheden editie 5 uitgesteld

7 januari 2019

De geplande leergang Consulent Basisvaardigheden (start 17 januari) telde net te weinig deelnemers. Daarom vervalt helaas deze editie. De deelnemers hebben hierover inmiddels bericht ontvangen. Binnenkort worden de nieuwe data bekendgemaakt voor een nieuwe start, iets later dit jaar.

Bekijk details van Leergang Consulent Basisvaardigheden editie 5 uitgesteld

• Eindevaluatie Taal voor het Leven verschenen

20 december 2018

Uit de eindevaluatie van het programma ‘Taal voor het Leven’ blijkt dat de aanpak werkt: laaggeletterden verbeteren hun taalvaardigheden, worden sociaal actiever en vergroten hun kansen op de arbeidsmarkt. Ook neemt voor een aantal van hen het sociaal isolement af. Maastricht University verrichtte het onderzoek.

Bekijk details van Eindevaluatie Taal voor het Leven verschenen

• Een jaar gratis Smooth Publish proberen

20 december 2018

Heel 2019 kun je gratis Smooth Publish uitproberen. Met deze online tool kun je promotiemateriaal maken, aanpassen, beheren, publiceren en laten drukken of downloaden. In 2019 biedt de KB dit proefabonnement aan voor medewerkers van bibliotheken. Na 2019 kan de Bibliotheek overstappen op een eigen abonnement.

Bekijk details van Een jaar gratis Smooth Publish proberen