Resultaat 41 - 42 (van 42)

• Leertraject Frontoffice en basisvaardigheden in pilot-fase

9 oktober 2018

De medewerkers in de publieksservice vormen het eerste loket voor klanten in de Bibliotheek. Dat kunnen mensen zijn die via activiteiten van BoekStart of de Bibliotheek op school voor het eerst in de Bibliotheek komen. En kwetsbare burgers die door andere instellingen zijn geattendeerd op de Bibliotheek. Drie Bibliotheken voeren vanaf november een pilot uit met het nieuwe blended learning leertraject voor frontoffice-medewerkers. Zij doen zo ervaring op met deze scholing om de doelgroepen beter en...

Bekijk details van Leertraject Frontoffice en basisvaardigheden in pilot-fase

• Je hoeft niet bang te zijn, je mag fouten maken

20 juni 2018

Bibliotheken spelen een grote rol in het lokale aanbod in basisvaardigheden, met name taal- en computervaardigheid. Zij bieden deelnemers de mogelijkheid om te oefenen met taal en de computer, Nederlands te spreken, de cultuur te leren kennen en het vervolgens direct toe te passen in het dagelijks leven. Dit gebeurt onder andere door Taalcafés en cursussen digitale vaardigheden zoals Klik & Tik. Maar hoe helpt dit mensen met een taalachterstand precies? Wat is het aanbod en wat zijn de effecten?

Bekijk details van Je hoeft niet bang te zijn, je mag fouten maken