Resultaat 31 - 40 (van 60)

• Masterclass 2018 dBos - curatie en preventie

18 september 2018

Kinderen uit laagtaalvaardige gezinnen hebben een grote kans om zelf ook laaggeletterd te worden. Met deze masterclass slaan we de handen ineen en werken we vanuit de programma’s BoekStart, de Bibliotheek op school en Basisvaardigheden samen aan het doorbreken van deze cyclus. De masterclass wordt op zes plaatsen gehouden en duurt 3 uur.

Bekijk details van Masterclass 2018 dBos - curatie en preventie

• Samenwerken met de gemeente

12 september 2018

Samenwerken met gemeente en lokale partners om meer mensen te bereiken om zo hun zelfredzaamheid en het meedoen in de samenleving te bevorderen? Bekijk het inspiratiedocument dat met vijf Bibliotheken is ontwikkeld! In zo'n 20 praatplaten komen veel issues mét aanpakken aan de orde die voor deze Bibliotheken goed werken. Gebruik ze ter inspiratie of als leidraad voor een gesprek met of presentatie aan gemeente en partners.

Bekijk details van Samenwerken met de gemeente

• Fotostrip en poster 'Welkom bij de Bibliotheek' te bestellen in 7 talen

7 september 2018

Rijnbrink heeft een fotostrip en poster ontwikkeld die nieuwkomers wijzen op de mogelijkheden van de Bibliotheek. Ze zijn beschikbaar in zeven talen en te bestellen tot 30 september.

Bekijk details van Fotostrip en poster 'Welkom bij de Bibliotheek' te bestellen in 7 talen

• Raad van State waarschuwt: 'Digitalisering dreigt van overheid een onneembaar bastion te maken'

7 september 2018

Het wordt voor steeds meer mensen steeds lastiger om gegevens op te vragen, uitzonderingen te maken of protest aan te tekenen tegen beslissingen. Iedereen moet met de overheid kunnen communiceren, maar die biedt daarbij onvoldoende hulp.

Bekijk details van Raad van State waarschuwt: 'Digitalisering dreigt van overheid een onneembaar bastion te maken'

• Terugblik op Library Career Day

6 september 2018

Op 27 augustus hield Stichting DeBroekriem de Library Career Day in Utrecht, voor Bibliotheekmedewerkers. Samen hebben zij bekeken hoe je werkzoekenden beter kunt helpen bij hun zoektocht, ook in de Bibliotheek. Hiervan is een filmpje gemaakt.

Bekijk details van Terugblik op Library Career Day

• Stationscampagne Week van de Alfabetisering

30 augustus 2018

De Week van de Alfabetisering was een succes. Bekijk de highlights en zie vooral de mooie last minute stationscampagne, een buitenkans, die aansluitend loopt.

Bekijk details van Stationscampagne Week van de Alfabetisering

• Onderzoeksresultaten basisvaardigheden 2017 gepubliceerd

24 augustus 2018

Onder de titel 'Dienstverlening openbare bibliotheken rondom basisvaardigheden voor volwassenen', verschenen de BOP-onderzoeksresultaten 2017 rond de dienstverlening basisvaardigheden in Bibliotheken. 126 Bibliotheken vulden de enquête in. Het aanbod is in 2017 iets breder geworden en omvat naast taal- reken- en digitale vaardigheden, de domeinen Gezin, Gezondheid en Werk & Inkomen. Op veel terreinen is groei te zien.

Bekijk details van Onderzoeksresultaten basisvaardigheden 2017 gepubliceerd

• De rol van de Bibliotheek op het gebied van zorg en welzijn

24 juli 2018

In samenwerking met het Ministerie van VWS lopen er drie pilots om te onderzoeken welke rol Bibliotheken kunnen spelen op het gebied van zorg en welzijn. Deze pilots zijn geëvalueerd door onderzoeksbureau Ruigrok/Netpanel.

Bekijk details van De rol van de Bibliotheek op het gebied van zorg en welzijn

• Bibliotheken en Stichting L&S in Agenda Digitale Overheid

19 juli 2018

Deze maand verscheen NL DIGIbeter, Agenda Digitale Overheid over het benutten van kansen en het borgen van rechten. Hierin is ook een rol weggelegd voor Bibliotheken en de Stichting Lezen & Schrijven.

Bekijk details van Bibliotheken en Stichting L&S in Agenda Digitale Overheid

• Centraal telefoonnummer promotiemateriaal basisvaardigheden

19 juli 2018

Op het nieuwe promotiemateriaal staat het gratis telefoonnummer van Lezen & Schrijven. Hiermee koppelt L&S bellers aan een (digi)taalhuiscoördinator of consulent Basisvaardigheden in de buurt. Zorg dus dat iedereen in jouw Bibliotheek goed is geïnstrueerd.

Bekijk details van Centraal telefoonnummer promotiemateriaal basisvaardigheden