Actueel

Resultaat 31 - 40 (van 96)

 • Arbeidsmarkt Symposium De Bibliotheek & Werk

  13 juni 2019

  Dit symposium markeert de vernieuwde afspraken tussen DeBroekriem en de KB. Beide organisaties bouwen de samenwerking verder uit, zowel voor bibliotheken die al werken met dit concept, als voor bibliotheken die hiermee willen starten.

  Bekijk details van Arbeidsmarkt Symposium De Bibliotheek & Werk

 • Wat wil jij leren?

  11 juni 2019

  De campagne voor de Week van de Alfabetisering van Stichting Lezen & Schrijven is in volle gang. Via het thema DURF! spreken we ook laaggeletterden zelf aan, met de vraag 'Wat wil jij leren?'. Dat gebeurt met online banners die ook jouw Bibliotheek kan delen.

  Bekijk details van Wat wil jij leren?

 • Alles wat je zoekt...

  11 juni 2019

  … Of in ieder geval heel veel. Met hulp van POI's is de informatie op deze website verder uitgebreid. Dat helpt jou bij de aanpak en uitvoering van (nieuwe) dienstverlening rond basisvaardigheden. Hier een overzicht van nieuwe en herziene pagina's.

  Bekijk details van Alles wat je zoekt...

 • De publieksservice en de educatieve maatschappelijke Bibliotheek

  11 juni 2019

  Mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, computeren en rekenen, verdienen extra hulp. Medewerkers in de Frontoffice vormen hun eerste aanspreekpunt. Die moeten dus goed op de hoogte zijn van wat de Bibliotheek biedt. Dat is precies wat dit leertraject doet.

  Bekijk details van De publieksservice en de educatieve maatschappelijke Bibliotheek

 • Publiek Denken: Informatiepunt Digitale overheid

  6 juni 2019

  De special i-samenleving van Publiek Denken brengt een artikel over de eerstelijns informatievoorziening in de Bibliotheek voor mensen die moeite hebben met de digitale overheid. Marcel Pellicaan, programmamanager Digitale Inclusie bij de Manifestgroep, is te gast in Bibliotheek Haarlemmermeer. Hij vertelt over het programma Digitale Inclusie waarin dit jaar de eerste vijftien bibliotheken starten met een Informatiepunt Digitale Overheid.

  Bekijk details van Publiek Denken: Informatiepunt Digitale overheid

 • Bibliotheken en de arbeidsmarkt

  4 juni 2019

  Als vervolg op de succesvolle samenwerking met De Levende Sollicitatiegids heeft de Koninklijke Bibliotheek nieuwe afspraken gemaakt. Hiermee worden bibliotheken in 2019 en 2020 ondersteund om hun activiteiten voor werkzoekenden verder te ontwikkelen of om deze op te zetten. Het aanbod is breed opgezet en past bij uiteenlopende praktijksituaties en doelgroepen.

  Bekijk details van Bibliotheken en de arbeidsmarkt

 • Taal voor Thuis wordt Voor jou en je kind!

  24 mei 2019

  Het lesmateriaal Taal voor Thuis is herzien en vanaf komende zomer beschikbaar onder de nieuwe titel Voor jou en je kind!. Het materiaal is bedoeld voor ouders die steun kunnen gebruiken als zij hun kind helpen bij hun taal- en schoolontwikkeling. De boekjes krijgen een frisse uitstraling en worden ingedeeld volgens het VUT-model. Voor jou en je kind! is ontwikkeld door Stichting Lezen & Schrijven.

  Bekijk details van Taal voor Thuis wordt Voor jou en je kind!

 • Deadline voor invullen BOP Basisvaardigheden nadert

  15 mei 2019

  Vrijdag 24 mei sluit het onderzoek over basisvaardigheden voor volwassenen, een week na de oorspronkelijke deadline. Veel bibliotheken vulden de vragenlijst al in, maar de respons blijft nog achter bij vorig jaar. Wellicht ben je nog bezig om de gegevens te verzamelen in het bijgevoegde Word-document. Heb je de online vragenlijst nog niet (compleet) ingevuld? Wil je dat dan uiterlijk vrijdag 24 mei doen? Ook als je alles hebt ingevuld, maar de antwoorden nog niet hebt verzonden, word je verzocht...

  Bekijk details van Deadline voor invullen BOP Basisvaardigheden nadert

 • Een parel van aangifteperiode

  14 mei 2019

  Eline Spros-Vierkant, directeur Particulieren bij de Belastingdienst, publiceerde op 1 mei dit blog. Zij geeft hierin vijf inzichten die haar het meest zijn bijgebleven.

  Bekijk details van Een parel van aangifteperiode

 • Hulp bij aangifte: de Belastingdienst deed het niet alleen

  8 mei 2019

  Op 6 mei verscheen dit blog, van Brenda Jacobs. Voor velen van jullie een bekend gezicht, intensief betrokken vanuit de Belastingdienst bij de samenwerking met de bibliotheken.

  Bekijk details van Hulp bij aangifte: de Belastingdienst deed het niet alleen