Resultaat 31 - 40 (van 76)

• Week van de Alfabetisering 2019

10 april 2019

De 15e editie van de Week van de Alfabetisering vindt plaats van 9 t/m 15 september. Het centrale thema van dit jaar is: DURF! Eind april ontvangen bibliotheken per post meer informatie over de Week van de Alfabetisering. Wil je nu al aan de slag? Goed idee.

Bekijk details van Week van de Alfabetisering 2019

• Gesprekstafel Basisvaardigheden voor bibliotheekdirecteuren

9 april 2019

Op maandagmorgen 24 juni vindt de eerste gesprekstafel Basisvaardigheden van 2019 plaats. Deze is ook toegankelijk voor bibliotheekdirecteuren die eerder nog niet deelnamen. Je kunt je nu aanmelden.

Bekijk details van Gesprekstafel Basisvaardigheden voor bibliotheekdirecteuren

• Digitaal Informatiepunt Zoetermeerwijzer geopend

3 april 2019

Sinds 1 april helpen Bibliotheek en Gemeente Zoetermeer hun bezoekers met het Mens & Welzijn Digitaal Informatiepunt Zoetermeerwijzer. Dit hebben zij ontwikkeld voor mensen met vragen over wonen, welzijn, zorg en opvoeden. Wethouder Ingeborg ter Laak opende het Informatiepunt door de eerste vraag in te voeren.

Bekijk details van Digitaal Informatiepunt Zoetermeerwijzer geopend

• Welke websites gebruik je voor je werk?

29 maart 2019

De KB wil graag weten hoe je, als medewerker van een openbare bibliotheek, POI of samenwerkingspartner, aan belangrijke informatie komt voor de uitvoering van je werk. Welke (landelijke) websites raadpleeg je? Weet je waar je welke informatie kunt vinden? Heb je het idee dat je af en toe belangrijk nieuws mist? Of tref je dezelfde informatie juist op te veel plaatsen aan?

Bekijk details van Welke websites gebruik je voor je werk?

• Opnieuw te bestellen: fotostrip en poster voor nieuwkomers

27 maart 2019

Nieuwkomers zijn vaak de taal nog niet machtig. Daarom is er een fotostrip die hen wijst op de mogelijkheden van de Bibliotheek. 'Welkom bij de Bibliotheek' is in zeven talen beschikbaar. Je kunt 'm tot 1 mei 2019 bestellen.

Bekijk details van Opnieuw te bestellen: fotostrip en poster voor nieuwkomers

• KB doet mee met alliantie Digitaal Samenleven

21 maart 2019

De Koninklijke Bibliotheek (KB) doet mee met de alliantie Digitaal Samenleven. Tijdens de Nationale Werkconferentie Digitaal Samenleven op 11 maart 2019 bij Beeld en Geluid, sprak een 'startgroep' van publieke en private organisaties af om tot een gezamenlijke aanpak te komen om mensen te ondersteunen die niet of onvoldoende mee kunnen komen met de digitaliserende samenleving.

Bekijk details van KB doet mee met alliantie Digitaal Samenleven

• Pilots opleiding FO-medewerkers afgerond

21 maart 2019

Drie pilot-bibliotheken hebben de pilot afgerond met de blended e-learning voor Frontoffice-medewerkers. De ervaringen zijn positief; het leertraject kreeg een 7,8 als rapportcijfer. De naam van de opleiding is 'De publieksservice en de educatieve maatschappelijke Bibliotheek'.

Bekijk details van Pilots opleiding FO-medewerkers afgerond

• 'Belastingspreekuren zijn voor ons een feestje!'

19 maart 2019

Sociaal raadslieden Berno van ’t Hul en Ingeborgh Kiers van Stichting De Kern in Zwolle vertellen hoe zij de belastingspreekuren ook voor hun collega's, vrijwilligers en zichzelf leuk maken.

Bekijk details van 'Belastingspreekuren zijn voor ons een feestje!'

• Kamerbrief Samen aan de slag voor een vaardig Nederland

19 maart 2019

Op 18 maart 2019 verscheen de kamerbrief Samen aan de slag voor een vaardig Nederland: vervolgaanpak laaggeletterdheid 2020-2024. De Bibliotheek wordt nadrukkelijk genoemd bij het voorkomen en bestrijden van achterstanden bij taal- en digivaardigheden.

Bekijk details van Kamerbrief Samen aan de slag voor een vaardig Nederland

• Campagne nepnieuws van start

14 maart 2019

Op 11 maart startte het ministerie van BZK de campagne 'blijf nieuwsgierig. Blijf kritisch'. Deze online bewustwordingscampagne maakt deel uit van een brede aanpak die mediawijsheid wil bevorderen. Zeker voor mensen met weinig digitale vaardigheden is nepnieuws herkennen belangrijk.

Bekijk details van Campagne nepnieuws van start