Actueel

Resultaat 31 - 40 (van 42)

 • Vernieuwde samenwerking met Belastingdienst

  6 december 2018

  KB en Belastingdienst sluiten een nieuw convenant voor samenwerking met een looptijd van 2019-2022. De nadruk van dit convenant ligt op het bestendigen en uitbouwen van de hulp bij belastingzaken (pijler 3 van het huidige convenant). Binnenkort kunnen bibliotheken inschrijven op de nieuwe subsidieregeling via een aanvraagformulier.

  Bekijk details van Vernieuwde samenwerking met Belastingdienst

 • Help mensen met hun basisvaardigheden

  6 december 2018

  Volgend jaar meteen goed van start? Schrijf je dan nu in voor de leergang Consulent Basisvaardigheden. Met de ontwikkeling van de Bibliotheek naar Hulp om de hoek, wordt deze leergang nog interessanter en onmisbaarder. Op 17 januari 2019 start de nieuwe leergang.

  Bekijk details van Help mensen met hun basisvaardigheden

 • Digitale ongelijkheid in Nederland anno 2018

  5 december 2018

  Mensen die het meest van internetgebruik kunnen profiteren, doen dat het minst. Zo worden achterblijvers in de digitale samenleving verder gemarginaliseerd. Die conclusie trekt Alexander van Deursen, onderzoeker van de Universiteit Twente, in het rapport ‘Digitale ongelijkheid in Nederland anno 2018’. Met dit rapport, dat in opdracht van Mediawijzer.net werd opgesteld, is onderzocht hoe mensen in verschillende bevolkingsgroepen internet gebruiken en welke positieve en negatieve effecten ze hiervan...

  Bekijk details van Digitale ongelijkheid in Nederland anno 2018

 • Terugblik landelijke dag Basisvaardigheden

  20 november 2018

  Zo'n 400 deelnemers uit Bibliotheken bezochten op 8 november de landelijke dag Basisvaardigheden in Lelystad. Het thema was Hoger bereik, een belangrijke factor om meer mensen (vooral NT1'ers) te helpen hun basisvaardigheden te versterken. De presentatie van de nieuwe strategiekit Hoger bereik vormde een belangrijk onderdeel.

  Bekijk details van Terugblik landelijke dag Basisvaardigheden

 • Het Begint met Taal lanceert campagne 'Wil jij met mij in gesprek?'

  16 november 2018

  Het Begint met Taal voert van 12 t/m 24 november samen met 160 taalvrijwilligersorganisaties en 15.000 vrijwilligers ‘Wil jij met mij in gesprek?’. Deze campagne roept iedereen op om met de duizenden Beza’s, Mohanads, Erfans en Allaa’s in gesprek te gaan over gedeelde hobby's. Om zo elkaar écht te ontmoeten. Met de campagne wil Het Begint met Taal ook meer mensen enthousiast maken om taalcoach of coördinator te worden.

  Bekijk details van Het Begint met Taal lanceert campagne 'Wil jij met mij in gesprek?'

 • Landelijke bijeenkomst Bibliotheek en Belastingdienst

  6 november 2018

  Op 2 november werden zo'n vijftig Bibliotheken geïnformeerd over de voortzetting van de samenwerking met de Belastingdienst. Na het convenant dat dit jaar afloopt, zetten beide partijen de geslaagde samenwerking voort. Verhoging van het bereik is een belangrijk punt. Hierbij hoort ook een nieuwe subsidieregeling.

  Bekijk details van Landelijke bijeenkomst Bibliotheek en Belastingdienst

 • Gesprekstafel Bibliotheek en basisvaardigheden

  6 november 2018

  Op 24 oktober spraken vijftien directeuren van Bibliotheken en daarnaast vertegenwoordigers van SPN en VOB met de KB over het programma Bibliotheek en basisvaardigheden, waarvan de beleidsperiode dit jaar afloopt. De vooruitzichten op een vervolg zijn gunstig. Na de Belastingdienst zijn meer uitvoeringsorganisaties van de overheid geïnteresseerd in samenwerking. Hiermee kan het programma groeien naar een breder aanbod voor mensen die hulp nodig hebben bij het verbeteren van hun basisvaardigheden...

  Bekijk details van Gesprekstafel Bibliotheek en basisvaardigheden

 • Invoer belasting-dienstverlening in G!DS

  6 november 2018

  Voor de samenwerking met de Belastingdienst is het essentieel om de informatie in G!DS actueel te houden. Het gaat om alle activiteiten, zowel faciliteiten, cursussen als spreekuren en doorverwijzing naar partners. Je kunt hierbij ondersteuning verwachten.  

  Bekijk details van Invoer belasting-dienstverlening in G!DS

 • Lees en leer in de Bibliotheek: blended learning voor FO-medewerkers

  6 november 2018

  De Bibliotheken Het Markiezaat Bergen op Zoom, Hilversum en Helmond-Peel gaan van november 2018 tot februari 2019 aan de slag met de pilot van dit leertraject voor medewerkers Publieksservice. Zij vergroten hun kennis over educatieve programma's voor kinderen, jongeren en volwassenen in zes e-learning modules en vier bijeenkomsten.  

  Bekijk details van Lees en leer in de Bibliotheek: blended learning voor FO-medewerkers

 • Resultaten BOP-enquête Belastingdienst en digitale vaardigheden verschenen

  6 november 2018

  146 Bibliotheken vulden de BOP-enquête Belastingdienst en digitale vaardigheden in. De resultaten zijn opgenomen in een rapport en in een infographic. Je kunt beide documenten downloaden vanaf deze portal. Daarnaast is ook de infographic verschenen van de BOP-enquête Basisvaardigheden. 

  Bekijk details van Resultaten BOP-enquête Belastingdienst en digitale vaardigheden verschenen