Resultaat 21 - 30 (van 61)

• 'Belastingspreekuren zijn voor ons een feestje!'

19 maart 2019

Sociaal raadslieden Berno van ’t Hul en Ingeborgh Kiers van Stichting De Kern in Zwolle vertellen hoe zij de belastingspreekuren ook voor hun collega's, vrijwilligers en zichzelf leuk maken.

Bekijk details van 'Belastingspreekuren zijn voor ons een feestje!'

• Kamerbrief Samen aan de slag voor een vaardig Nederland

19 maart 2019

Op 18 maart 2019 verscheen de kamerbrief Samen aan de slag voor een vaardig Nederland: vervolgaanpak laaggeletterdheid 2020-2024. De Bibliotheek wordt nadrukkelijk genoemd bij het voorkomen en bestrijden van achterstanden bij taal- en digivaardigheden.

Bekijk details van Kamerbrief Samen aan de slag voor een vaardig Nederland

• Campagne nepnieuws van start

14 maart 2019

Op 11 maart startte het ministerie van BZK de campagne 'blijf nieuwsgierig. Blijf kritisch'. Deze online bewustwordingscampagne maakt deel uit van een brede aanpak die mediawijsheid wil bevorderen. Zeker voor mensen met weinig digitale vaardigheden is nepnieuws herkennen belangrijk.

Bekijk details van Campagne nepnieuws van start

• Voortgang traject Digitale inclusie

14 maart 2019

Het plan Digitale inclusie met de Manifestgroep-partijen zit in de opstartfase. Bibliotheken konden zich inschrijven als kopgroep-bibliotheek; deze worden begin april bekendgemaakt. Ook werken we aan de subsidieregeling. En verder zoeken we nauwe verbinding met de alliantie Digitaal Samenleven.

Bekijk details van Voortgang traject Digitale inclusie

• Interessepeiling voor training toolkit Empowerment

13 maart 2019

Een nieuwe toolkit is beschikbaar. Hiermee kun je mensen met lage basisvaardigheden helpen met hun zelfvertrouwen en zelfinzicht. De toolkit geeft extra aandacht aan vrouwen. Heb je belangstelling voor een training in het werken met de materialen? Geef dit dan uiterlijk 1 april door.

Bekijk details van Interessepeiling voor training toolkit Empowerment

• Hoge deelname aan belastingdienstverlening

13 maart 2019

Veel bibliotheken maken gebruik van de subsidieregeling. Dit betekent dat zij zich de komende vier jaar onverminderd blijven inzetten voor hulp en ondersteuning aan burgers die moeite hebben met belastingzaken. Naar verwachting loopt de teller op tot 135 deelnemende bibliotheekorganisaties.

Bekijk details van Hoge deelname aan belastingdienstverlening

• Langaroo: online omgeving voor ouders en jonge kinderen

12 maart 2019

Het online talenplatform Langaroo.org is op 21 februari, op de Internationale Dag van de Moedertaal, officieel gelanceerd. Vanaf nu is Langaroo dus klaar voor gebruik, en kunnen ouders samen met hun kinderen op avontuur gaan in Lingoland in het Nederlands, Engels, Pools, Turks, of Arabisch.

Bekijk details van Langaroo: online omgeving voor ouders en jonge kinderen

• Belastingdienstverlening: G!DS-pagina's goed gevuld

1 maart 2019

De aangifteperiode is gestart. Voor hulp worden mensen door de Belastingtelefoon en via de Belastingdienst-site verwezen naar de G!DS-pagina's van de Bibliotheek. Hier komt al het aanbod samen, ingedeeld naar soorten hulp en cursussen. Heb je jouw informatie al compleet? En heb je de publiekspagina's goed bekeken?

Bekijk details van Belastingdienstverlening: G!DS-pagina's goed gevuld

• Voorbeeldpagina's voor Bibliotheek-website

1 maart 2019

Er zijn voorbeeldpagina's gemaakt die Bibliotheken die met WaaS werken, direct op hun website kunnen zetten. Vier hiervan gaan over basisvaardigheden. Attendeer je je collega die de website verzorgt?

Bekijk details van Voorbeeldpagina's voor Bibliotheek-website

• Nieuwe serie van Frans Bromet in de Bibliotheek: Woorden en daden

26 februari 2019

Tijdens Boekenweek 2019 zendt de VPRO van maandag tot en met vrijdag de serie Woorden en daden uit. Programmamaker Frans Bromet en de zijnen dwalen met camera en microfoon door acht openbare bibliotheken en spreken bezoekers, medewerkers en vrijwilligers. Het idee dat bibliotheken saaie instituten zijn waar je alleen komt om boeken en cd’s te lenen, blijkt totaal achterhaald.

Bekijk details van Nieuwe serie van Frans Bromet in de Bibliotheek: Woorden en daden