Resultaat 21 - 30 (van 50)

• ING digicoach on tour

4 december 2019

Vanaf 6 december staat ING bank met tien pop-up stores in heel Nederland. Onder het motto 'Kijk me gaan...' helpen de digicoaches minder-digitaalvaardigen met bijvoorbeeld online kerstinkopen doen, een recept lezen vanaf een tablet en parkeergeld betalen via een smartphone. Daarbij verwijzen zij mensen ook naar de Bibliotheek voor computercursussen.

Bekijk details van ING digicoach on tour

• Groep Gezinsaanpak op Biebtobieb van start

28 november 2019

Werk je op uitvoerend en strategisch niveau aan een gezinsaanpak? Maak dan gebruik van deze nieuwe groep en deel je kennis en ervaring.

Bekijk details van Groep Gezinsaanpak op Biebtobieb van start

• Koning Willem-Alexander en minister bezoeken Bibliotheek Venlo

28 november 2019

De Bibliotheek Venlo ontving op 26 november Koning Willem-Alexander en minister Knops van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het gesprek ging onder meer over het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek.

Bekijk details van Koning Willem-Alexander en minister bezoeken Bibliotheek Venlo

• Nieuwe brochures gezinsaanpak

22 november 2019

Kunst van Lezen komt met drie publicaties over het doorbreken van de cyclus van laaggeletterdheid door de gezinsaanpak. Je kunt ze gebruiken bij je beleid en uitvoering hiervan.

Bekijk details van Nieuwe brochures gezinsaanpak

• Sociaal-educatieve kaart

13 november 2019

Sociaal raadslieden, lessen inburgering, trainingen digitale vaardigheden …. Weet jij wie wat doet in jouw gemeente? Biedt jouw (digi)Taalhuis een overzicht van het aanbod basisvaardigheden? Wil je vanuit het Informatiepunt Digitale Overheid gemakkelijk verwijzen naar maatschappelijke partners?

Bekijk details van Sociaal-educatieve kaart

• Terugblik landelijke dag Basisvaardigheden

13 november 2019

De landelijke dag Basisvaardigheden op 7 november in Apeldoorn was druk en geslaagd. De deelnemers stapten tijdens het ochtendspel onvoorbereid in de schoenen van een ander. Zo verplaatsten zij zich in de ideeën en belangen van samenwerkingspartners. Dat bracht inzicht en praktische ideeën om in het eigen netwerk toe te passen. In de middag kozen zij uit 25 deelsessies in drie rondes om de breedte en de diepte in te gaan. Daarbuiten gonsde het in de wandelgangen van kennismaken, bijpraten en informeren...

Bekijk details van Terugblik landelijke dag Basisvaardigheden

• Kamerbrief Voortgang Digitale inclusie

12 november 2019

Vorige maand verscheen de Kamerbrief Voortgang Digitale inclusie. Hierin is onder meer aandacht voor de vijftien kopgroep-bibliotheken die met het programma Digitale inclusie van start zijn gegaan. Ook geeft staatssecretaris Knops aan dat de overheid wil dat er in 2021 in alle 800 bibliotheeklocaties informatiepunten zijn en dat andere overheden ook aansluiten.

Bekijk details van Kamerbrief Voortgang Digitale inclusie

• Start certificering Taalhuizen

12 november 2019

Vanaf april 2020 start de certificering van Taalhuizen. De bedoeling is om in de periode april 2020-2023 alle Taalhuizen in Nederland te certificeren. Certificeringsorganisatie CBCT heeft van de zomer een pilot afgerond onder zeven Taalhuizen om het kwaliteitskader en het proces te testen.

Bekijk details van Start certificering Taalhuizen

• Oefenen.nl: ontwikkelingen

12 november 2019

Goed nieuws: 'Klik & Tik. Het internet op' is vernieuwd. Het programma is weer helemaal actueel en geeft een aantal nieuwe mogelijkheden. Daarnaast vervangt ffLeren Rekenen 2A vanaf 1 januari ffRekenen.

Bekijk details van Oefenen.nl: ontwikkelingen

• Materialenwijzer vernieuwd

6 november 2019

Vanaf 7 november is de nieuwe versie van de Materialenwijzer Basisvaardigheden beschikbaar. Deze Materialenwijzer laat zien welk leermateriaal vrijwilligers kunnen gebruiken bij het begeleiden van deelnemers. De Materialenwijzer toont leermateriaal op het gebied van taal, rekenen en digitale vaardigheden.

Bekijk details van Materialenwijzer vernieuwd