Resultaat 21 - 30 (van 102)

• Digital Travellers: inventarisatie leermiddelen gereed

13 mei 2020

Met het inventariseren van de leermiddelen is de eerste fase van het Erasmus+ project Digital Travellers afgerond. Die afronding zou op 29 april gemarkeerd worden met een bijeenkomst van de zes partnerorganisaties bij de KB in Den Haag. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus vond deze bijeenkomst, heel toepasselijk, volledig online plaats.

Bekijk details van Digital Travellers: inventarisatie leermiddelen gereed

• Onderzoek aanbod basisvaardigheden voor anderstaligen

13 mei 2020

Het ITTA gaat onderzoeken hoe het aanbod voor anderstaligen rond basisvaardigheden aansluit op hun behoeften. En in hoeverre er lokaal voor alle doelgroepen passend aanbod is. Dit gebeurt in opdracht van KB en Het Begint met Taal.

Bekijk details van Onderzoek aanbod basisvaardigheden voor anderstaligen

• Meertalige collectie: Arabische (prenten)boeken beschikbaar

13 mei 2020

NBD Biblion biedt sinds kort meertalige prentenboeken voor de jeugd, ook in het Arabisch. Dit is een uitbreiding van de meertalige collectie, een combinatie van Engels met een andere taal.

Bekijk details van Meertalige collectie: Arabische (prenten)boeken beschikbaar

• Subsidieregeling Belastingdienst

13 mei 2020

Door de coronacrisis kon veel belastingdienstverlening niet doorgaan. We overleggen met de Belastingdienst hoe hiermee om te gaan.

Bekijk details van Subsidieregeling Belastingdienst

• Bibliotheek weer open: protocollen ook voor basisvaardigheden

11 mei 2020

Vanaf 11 mei mogen bibliotheken weer open. Er gelden vanwege het coronavirus nog beperkingen, maar met de protocollen Gebruik van computers en werkplekken en Activiteiten met groepen tot 10 personen, kun je de dienstverlening weer voorzichtig opstarten. Een speciale handreiking voor de dienstverlening basisvaardigheden is in de maak.

Bekijk details van Bibliotheek weer open: protocollen ook voor basisvaardigheden

• Themapublicaties voortijdig schoolverlaten en geletterdheid mbo

8 mei 2020

Onlangs verschenen bij Probiblio twee nieuwe themapublicaties, een over voortijdig schoolverlaten en een over geletterdheid van mbo'ers. Beide rapportages gaan in op de mogelijke rol die de bibliotheek kan spelen binnen deze thema's.

Bekijk details van Themapublicaties voortijdig schoolverlaten en geletterdheid mbo

• Registratietool digitale inclusie in ontwikkeling

8 mei 2020

Eind 2020 is de ingebruikname van een nieuwe registratietool gepland voor bibliotheken met een Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Zij worden vanuit de subsidieregeling verzocht om output rondom IDO te registreren, zoals het aantal en type gestelde vragen. Nu wordt de output nog verzameld in Excel-overzichten. Om de verzameling van deze output beter te stroomlijnen, laat de KB de nieuwe output-registratietool voor bibliotheken ontwikkelen.

Bekijk details van Registratietool digitale inclusie in ontwikkeling

• Animatie over HetInformatiepunt.nl

1 mei 2020

De website HetInformatiepunt.nl biedt een landelijke sociaal-educatieve kaart. Deze maand verscheen een animatie waarmee je jouw gemeente en lokale partners kunt tonen wat de lokale variant van de sociaal-educatieve kaart te bieden heeft. Gebruik 'm om partners warm te maken voor deelname.

Bekijk details van Animatie over HetInformatiepunt.nl

• Gratis trainingen via de Bibliotheek

28 april 2020

Alle inwoners van Nederland kunnen direct aan de slag met online trainingen, waarmee zij hun soft skills en digitale vaardigheden kunnen versterken. De KB en online opleider SkillsTown zijn een samenwerking aangegaan waarin zij 28 trainingen aanbieden.

Bekijk details van Gratis trainingen via de Bibliotheek

• Subsidieronde 2020 Tel mee met Taal

24 april 2020

Van 1 mei tot en met 31 mei 2020 kun je subsidie aanvragen. Nieuw is dat dit alleen kan voor de onderdelen 'laagtaalvaardige ouders' en 'werknemers'. De subsidie voor regionale samenwerkingsverbanden is vervallen, omdat daarvoor nu via de gemeenten middelen beschikbaar worden gesteld.

Bekijk details van Subsidieronde 2020 Tel mee met Taal