Resultaat 11 - 20 (van 102)

• Dienstverlening donorregistratie volgende maand van start

10 juni 2020

Het is bijna zover, de nieuwe donorwet gaat 1 juli in. Bibliotheken ontvangen volgende week VWS-voorlichtingsmateriaal en de nieuwe overheidscampagne start half juli. In dit bericht vind je de link naar het webinar van 8 juni, met alle informatie over de wet, het laatste nieuws over de campagne en de materialen die je vanaf volgende week kunt inzetten.

Bekijk details van Dienstverlening donorregistratie volgende maand van start

• Nieuwe blueprint-pagina IDO Baliemenu

10 juni 2020

Deze pagina is voor medewerkers en biedt een overzicht van thema’s en regelingen per Manifestgroep-partij, een ingang naar de e-learning Informatiepunt Digitale Overheid en een ingang naar jouw overzicht met lokale partners. De pagina is bedoeld voor warme doorverwijzing als medewerkers mensen niet ter plekke kunnen helpen, bijvoorbeeld bij vragen 'achter de DigiD'.

Bekijk details van Nieuwe blueprint-pagina IDO Baliemenu

• Landelijke dag Basisvaardigheden vervalt

9 juni 2020

Deze dag op 9 november vervalt vanwege de coronamaatregelen. In het najaar zullen we (digitaal) met elkaar stilstaan bij de impact van deze crisis op kwetsbare mensen. En om inspiratie op te doen om hen van dienst te zijn in de 1,5 meter-maatschappij.

Bekijk details van Landelijke dag Basisvaardigheden vervalt

• 'Klik & Tik. De start' nu ook in Engels

9 juni 2020

Oefenprogramma 'Klik & Tik. De start' van Oefenen.nl is er nu ook voor iedereen die Engels spreekt en wil leren werken met de computer. Webhulp Jomi legt in het Engels eenvoudig uit hoe de muis werkt, hoe je kunt klikken, typen en het internet opstart. Dit is een opstapje naar het programma 'Klik & Tik. De basis'.

Bekijk details van 'Klik & Tik. De start' nu ook in Engels

• Trainingen SkillsTown goed gebruikt

9 juni 2020

De gratis 28 trainingen van online opleider SkillsTown slaan goed aan: het gebruik loopt flink op. Eind mei waren er zo'n 1.000 actieve gebruikers en het aantal groeit gestaag. Met een nieuwe blueprint-pagina kun je het gebruik verder stimuleren.

Bekijk details van Trainingen SkillsTown goed gebruikt

• Handreikingen voor activiteiten bij 1,5 meter afstand

5 juni 2020

SPN heeft twee handreikingen gemaakt op basis van het landelijke protocol voor de bibliotheeksector van 1 juni 2020. Ze zijn niet specifiek geschreven voor basisvaardigheden, maar je kunt ze hier zeker voor gebruiken.

Bekijk details van Handreikingen voor activiteiten bij 1,5 meter afstand

• Leertraject IDO tijdens coronacrisis

5 juni 2020

De opzet van de lokale vaardigheidstraining voor bibliotheken die met het IDO starten, is aangepast vanwege de corona-maatregelen. Bespreek met je POI-adviseur hoe je in jouw bibliotheek het leertraject het beste kunt inzetten. Daarnaast is er een webinar op 29 juni, dat de eerder geplande kennismakingsbijeenkomst vervangt.

Bekijk details van Leertraject IDO tijdens coronacrisis

• Week van de Alfabetisering nieuwe stijl

20 mei 2020

Van 7 tot en met 13 september 2020 is de Week van Lezen en Schrijven. Dat heeft Stichting Lezen en Schrijven bekendgemaakt. De Week is gekoppeld aan de Wereldalfabetiseringsdag op 8 september en vervangt de Week van de Alfabetisering die tot en met 2019 plaatsvond. Het Nederlandse publiek, taalnetwerken en bedrijven worden opgeroepen om passende activiteiten te organiseren.

Bekijk details van Week van de Alfabetisering nieuwe stijl

• Nieuwe website voor bibliotheekmedewerkers: Bnetwerk

14 mei 2020

Bijna is het zover: begin deze zomer krijgen bibliotheekmedewerkers een nieuwe website met informatie over de dienstverlening en programma’s van de KB. De website heet Bnetwerk en gaat onder andere Bibliotheekenbasisvaardigheden.nl vervangen. Ook verwijst de site naar andere relevante websites, die mogelijk in een later stadium worden geïntegreerd.

Bekijk details van Nieuwe website voor bibliotheekmedewerkers: Bnetwerk

• Exploitatiemodellen en rendement IDO's in bibliotheken

14 mei 2020

Onderzoeksbureau Ecorys heeft onderzoek gedaan naar de exploitatie en maatschappelijke baten van de informatiepunten en digivaardigheidscursussen bij de vijftien kopgroep-bibliotheken. Je kunt het onderzoek nu downloaden.

Bekijk details van Exploitatiemodellen en rendement IDO's in bibliotheken