Resultaat 11 - 20 (van 42)

• Voorbeeldpagina's voor Bibliotheek-website

1 maart 2019

Er zijn voorbeeldpagina's gemaakt die Bibliotheken die met WaaS werken, direct op hun website kunnen zetten. Vier hiervan gaan over basisvaardigheden. Attendeer je je collega die de website verzorgt?

Bekijk details van Voorbeeldpagina's voor Bibliotheek-website

• Nieuwe serie van Frans Bromet in de Bibliotheek: Woorden en daden

26 februari 2019

Tijdens Boekenweek 2019 zendt de VPRO van maandag tot en met vrijdag de serie Woorden en daden uit. Programmamaker Frans Bromet en de zijnen dwalen met camera en microfoon door acht openbare bibliotheken en spreken bezoekers, medewerkers en vrijwilligers. Het idee dat bibliotheken saaie instituten zijn waar je alleen komt om boeken en cd’s te lenen, blijkt totaal achterhaald.

Bekijk details van Nieuwe serie van Frans Bromet in de Bibliotheek: Woorden en daden

• Campagne hulp bij belastingaangifte

22 februari 2019

Op 1 maart begint de belastingaangifteperiode. Dan starten we ook met een online en social campagne. Is jouw Bibliotheek er klaar voor?

Bekijk details van Campagne hulp bij belastingaangifte

• Save the date: landelijke dag Basisvaardigheden 7 november 2019

21 februari 2019

Datum en locatie zijn al bekend: donderdag 7 november 2019 vindt in Theater Orpheus Apeldoorn de landelijke dag Basisvaardigheden plaats. Het programma is nog niet bekend, maar achter de schermen wordt weer hard gewerkt aan een mooie en informatieve dag. Hou je de datum vrij?

Bekijk details van Save the date: landelijke dag Basisvaardigheden 7 november 2019

• KB lanceert de Effectenmonitor voor openbare bibliotheken

13 februari 2019

Het zichtbaar maken van maatschappelijke waarde is onder bibliotheken een breed gedragen wens, maar het is ook een complex proces. Met de landelijke Effectenmonitor wil de Koninklijke Bibliotheek bibliotheken hierbij ondersteunen.

Bekijk details van KB lanceert de Effectenmonitor voor openbare bibliotheken

• Masterclass Hoger bereik: vervolgstappen

6 februari 2019

Op donderdag 31 januari vond de masterclass Hoger bereik plaats. Contactpersonen van POI's en pilot-bibliotheken bespraken in een praktische setting hoe de bevindingen van de pilot-bibliotheken én de strategiekit Hoger bereik zo goed mogelijk ingezet kunnen worden.

Bekijk details van Masterclass Hoger bereik: vervolgstappen

• Toneelstuk digiTaalhuis in Bibliotheek Katwijk

1 februari 2019

Ook in 2018 sloot Bibliotheek Katwijk het jaar feestelijk af met een toneelstuk met en voor de mensen die de taal leren in het digiTaalhuis. Zo'n zeventig deelnemers aan de cursussen en medewerkers van de Bibliotheek deden mee aan 'Boer Jan zoekt een vrouw'. Bekijk de video-impressie van het toneelstuk, waar het enthousiasme van af spat.

Bekijk details van Toneelstuk digiTaalhuis in Bibliotheek Katwijk

• Gratis e-learnings in WERK-portal.nl

29 januari 2019

Met de e-learningprogramma’s in de WERK-portal.nl kunnen werknemers en werkzoekenden zonder startkwalificatie hun kansen op (behoud van) werk vergroten. Op de portal staan programma’s over werk zoeken en solliciteren, veilig en prettig werken, taal en werk, omgaan met de computer en social media.

Bekijk details van Gratis e-learnings in WERK-portal.nl

• Bibliotheken en Manifestgroep-partijen ondersteunen niet-digivaardige burgers

29 januari 2019

Vanaf dit jaar gaan bibliotheken en acht uitvoeringsorganisaties van de overheid eendrachtig samenwerken om burgers dicht bij huis te ondersteunen bij het omgaan met de digitale overheid. Hiertoe dienden de Koninklijke Bibliotheek en deze partijen het plan 'Digitale Inclusie, ondersteuning voor kwetsbare burgers' in bij het Overheidsbreed Beleidsoverleg Digitale Overheid (OBDO). In december is de inhoudelijke en financiële aanvraag goedgekeurd en in januari door de staatssecretaris vastgesteld.

Bekijk details van Bibliotheken en Manifestgroep-partijen ondersteunen niet-digivaardige burgers

• Monitor Digitale Basisvaardigheden 2017-2018: landelijke eindrapportage

18 januari 2019

De eindrapportage is verschenen met de landelijk gemiddelde resultaten van de Monitor Digitale Basisvaardigheden 2017-2018. Deelnemende bibliotheken hebben deze rapportage ontvangen. Eerder ontvingen zij al de individuele rapportage met de resultaten van de eigen Bibliotheek.

Bekijk details van Monitor Digitale Basisvaardigheden 2017-2018: landelijke eindrapportage