DURF!: Week van de Alfabetisering 2019

Van 9 tot en met 15 september komen we samen met honderden bedrijven & organisaties en tienduizenden mensen in actie voor een geletterd Nederland. DURF! mee te doen! Via dit spreken we ook laaggeletterden zelf aan, met de vraag 'Wat wil jij leren?'. Dat gebeurt met online banners die ook jouw Bibliotheek kan delen.

Op www.ikwilleren.nl vinden mensen uit de doelgroep vervolgens concrete, persoonlijke leerwensen. En natuurlijk de stimulans om hier daadwerkelijk iets mee te doen. In heel Nederland komen bedrijven, zorginstellingen, scholen en natuurlijk ook bibliotheken in actie. Samen gaan we voor een geletterd Nederland!

Delen op sociale media en offline
Met jouw Bibliotheek kun je deze campagne onder de aandacht brengen in je netwerk door bijvoorbeeld banners te delen op jullie socialemediakanalen. Verwijs mensen direct naar de Bibliotheek, bijvoorbeeld met deze tekst: 'DURF! voor jouw droom te gaan. Ga voor een cursus naar de Bibliotheek bij jou in de buurt. Bel gratis met: 0800 023 44 44 of ga naar www.ikwilleren.nl'.

Daarnaast verschijnen er posters en flyers met de verwijzing naar de Bibliotheek en het Bibliotheek-logo.

Landelijk wordt een abricampagne ingezet tussen 10 en 17 september 2019.

Downloads

Poster week van de alfabetisering

Bibliotheken in actie
Veel bibliotheken organiseren tijdens de Week van de Alfabetisering (9 tot en met 15 september) een activiteit. Zo gaat Bibliotheek Noordwest Veluwe voor tweede jaar op rij de markt op. Hier gaat zij met bezoekers het gesprek over laaggeletterdheid aan.

Samen kunnen we een positieve leercultuur stimuleren, waarin iedereen ruimte krijgt om te werken aan zijn of haar persoonlijke leerwensen. Samen gaan we voor een geletterd Nederland!

Kijk op Weekvandealfabetisering.nl/doe-mee voor inspiratie en aanmelding.

DURF! mee te doen

Aantal laaggeletterden in Nederland

Met de Week van de Alfabetisering stimuleren we een positieve leercultuur en doorbreken we het taboe op laaggeletterdheid. We komen in actie voor een leven lang ontwikkelen. Zodat meer mensen de kans krijgen om (beter) te leren lezen, schrijven, rekenen en om te gaan met de computer of smartphone. Dit is belangrijk, want onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen.

Samen staan we sterker
Kom ook dit jaar in actie tijdens de Week van de Alfabetisering! Meedoen is makkelijk. Bekijk de voorbeeldactiviteiten. Zelf een leuk idee? Dat kan natuurlijk ook. Vergeet vooral niet je activiteit aan te melden. Dat kan op www.weekvandealfabetisering.nl.

Ontvang gratis campagnematerialen
Gebruik de gratis toolkits voor de organisatie en promotie van je activiteit. Hierin vind je posters, flyers, sociale media-banners en templates voor presentaties en persberichten. Je ontvangt ze helemaal gratis. Let op: je moet ze wel zelf aanvragen. Dit doe je door bij het aanmelden van je eigen activiteit(en) aan te geven dat je de bijbehorende materialen wilt ontvangen.  
Download de herkenningswijzer voor laaggeletterden
Download de campagneflyer
Download meer informatie over de campagne.

Heb je vragen?
Mail dan naar info@weekvandealfabetisering.nl.
Of neem contact op met je lokale contactpersoon van Stichting Lezen & Schrijven
of met Stephanie Verhagen van de KB.