DURF!: Week van de Alfabetisering 2019

Van 9 tot en met 15 september komen we samen met honderden bedrijven & organisaties en tienduizenden mensen in actie voor een geletterd Nederland. DURF! mee te doen!

Aantal laaggeletterden in Nederland

Met de Week van de Alfabetisering stimuleren we een positieve leercultuur en doorbreken we het taboe op laaggeletterdheid. We komen in actie voor een leven lang ontwikkelen. Zodat meer mensen de kans krijgen om (beter) te leren lezen, schrijven, rekenen en om te gaan met de computer of smartphone. Dit is belangrijk, want onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen.

Samen staan we sterker
Kom ook dit jaar in actie tijdens de Week van de Alfabetisering! Meedoen is makkelijk. Bekijk de voorbeeldactiviteiten. Zelf een leuk idee? Dat kan natuurlijk ook. Vergeet vooral niet je activiteit aan te melden. Dat kan op www.weekvandealfabetisering.nl.

Ontvang gratis campagnematerialen
Gebruik de gratis toolkits voor de organisatie en promotie van je activiteit. Hierin vind je posters, flyers, sociale media-banners en templates voor presentaties en persberichten. Je ontvangt ze helemaal gratis. Let op: je moet ze wel zelf aanvragen. Dit doe je door bij het aanmelden van je eigen activiteit(en) aan te geven dat je de bijbehorende materialen wilt ontvangen.  
Download de herkenningswijzer voor laaggeletterden
Download de campagneflyer
Download meer informatie over de campagne.

Website voor laaggeletterden met een leerwens
De website van de Week van de Alfabetisering is uitgebreid met een landingspagina voor laaggeletterden met een leerwens. Zoals: (beter) te leren lezen, schrijven en/of rekenen, maar bijvoorbeeld ook om de eigen administratie te doen, een oudergesprek op school te voeren of een formulier op de website van de Belastingdienst in te vullen.

Heb je vragen?
Mail dan naar info@weekvandealfabetisering.nl.
Of neem contact op met je lokale contactpersoon van Stichting Lezen & Schrijven
of met Stephanie Verhagen van de KB.