Theorie.nl

Een oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl.

Wat het is: oefenprogramma theorie-rijbewijs 
Onderdeel van: Aanbod 
Linkwww.theorie.nl 
Kosten: gratis voor bibliotheken

Het oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl is landelijk ingekocht voor alle Bibliotheken. Hiermee kunnen alle bezoekers van de Bibliotheek, leden en niet-leden, gratis oefenen voor hun theorie-examen scooter(bromfiets), auto of motor.

Hoe kan jouw bibliotheek meedoen?
Op een of meerdere computers in jouw Bibliotheek maak je een link naar het oefenprogramma om het gratis beschikbaar te stellen en via de homepage toegang te bieden. De leverancier, Theorie.nl, heeft hiertoe inmiddels de meeste IP-adressen van Bibliotheken doorgevoerd. In deze Bibliotheken kan de bezoeker nu al gratis oefenen (dus zonder inlog) met de examenprogramma’s scooter (bromfiets), auto of motor. Dit kan zowel op een computer in de Bibliotheek als op de eigen mobiel, tablet of laptop, mits deze is aangesloten op het WIFI netwerk van de Bibliotheek.

Wat moet je doen?
1. Check via www.theorie.nl binnen de muren van jouw Bibliotheek of je IP-adres is doorgevoerd waardoor je zonder inlog toegang krijgt tot de examens.

  • Krijg je een inlogscherm? Voer dan eerst stap 2 uit.
  • Als je geen inlogscherm krijgt ga je direct naar stap 3.

2. Als je een inlogscherm krijgt, dan is je IP nog niet aangesloten. Je kunt de IP-nummers uit je Bibliotheek dan mailen aan info@theorie.nl. De leverancier zal de IP-nummers doorvoeren (eventueel na check bij de KB om zeker te zijn dat we alleen Bibliotheken aansluiten) en je krijgt bericht als je aangesloten bent.

3. Als je IP aangesloten is: zet dan het bijgevoegde Theorie.nl-logo gekoppeld aan deze link (https://theorie.nl/?utm_source=bibliotheek&utm_campaign=2017&utm_medium=link) op de homepagina van een of meerdere pc's. Gebruik alleen deze link. Het is namelijk de enige manier voor Theorie.nl en de KB om het gebruik te meten.

Promotie
Maak deze dienst bekend door aandacht op je site, nieuwsbrief et cetera. Je mag het Theorie.nl-logo hiervoor gebruiken. Hieronder kun je een voorbeeldtekst downloaden voor een nieuwsbrief/de site en een lokaal persbericht. Er is aanvullend promotiemateriaal beschikbaar om deze dienst lokaal onder de aandacht te brengen. 

Voorbeeld persbericht en tekst voor nieuwsbrief 
Toolkit Theorie.nl met promotiematerialen