Start!-krant

Deze digitale krant is voor mensen die moeite hebben met (Nederlands) lezen: onder wie inburgeraars, mensen die NT1- of NT2-onderwijs volgen, ouderen in verzorgingshuizen en dyslectici. De krant biedt een mix van nieuws en entertainment in een kleurige, overzichtelijke vormgeving.

Wat is het: hertaalde nieuwsberichten met afzonderlijke digitale editie 
Onderdeel van: Aanbod 
Aandachtsgebied: Taal, NT1 en NT2 
Voor wie: NT1'ers, NT2'ers, ouderen en dyslectici 
Links: Start!-krant op Eenvoudig Communiceren.nl  
Kosten: zie Eenvoudig Communiceren.nl 
Vorm: papier en online 

Het taalgebruik in de krant is eenvoudig, maar niet kinderachtig. De zinnen zijn kort, moeilijke woorden worden waar mogelijk vermeden of verklaard in een woordenlijst. De informatie wordt altijd stap voor stap uitgelegd en verduidelijkt met foto's en illustraties.

Docenten, activiteitenbegeleiders, logopedisten en remedial teachers gebruiken de Start!-krant ook als werkmateriaal. Voor hen is er, bij afname van minimaal 2 exemplaren per maand, een gratis digitale lesbrief.

Verschijnt: 10 keer per jaar
Leesniveau: A2/B1

Materialen selecteren

  • De Materialenwijzer helpt vrijwilligers in het digiTaalhuis om lesmateriaal te selecteren uit de kerncollectie rond Spreektaal, Succes, Melkweg+ en Klik & Tik.
  • De Adviescollectie biedt vrijwilligers, docenten en bibliotheekmedewerkers duidelijkheid over alle materialen in de bibliotheekcollectie rondom basisvaardigheden: materiaal voor vrijwilligers, leesboekjes en leermateriaal. Met zoekopties voor specifieke doelgroepen.