JobOn

De Bibliotheek organiseert netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden met JobOn (voorheen DeBroekriem). Elke bijeenkomst heeft een thema.

Wat is het: fysieke ontmoeting voor werkzoekenden
Onderdeel van: Aanbod 
Aandachtsgebied: Werk & Inkomen
Voor wie: alle werkzoekenden
Links: Website JobOn;  video waarin Anton Furnee van Bibliotheek Amstelland vertelt over de meetups in zijn Bibliotheek;  video waarin Jaz van Etten van Bibliotheek Den Haag vertelt waarom zij DeBroekriem inzet.
Vorm: offline netwerkbijeenkomsten

Het platform is bedoeld voor mensen die werk zoeken, zowel starters als mensen in-between-jobs. In de bijeenkomsten kunnen zij hun sollicitatieskills verbeteren en hun netwerk vergroten door nieuwe mensen te ontmoeten. Vaak zijn er gastsprekers.

Jaz van Etten

De KB heeft een overeenkomst met JobOn (voorheen Stichting DeBroekriem) om de doorontwikkeling van het domein Werk & Inkomen bij de Bibliotheken te ondersteunen. JobOn is een landelijk platform voor werkzoekenden en organiseert netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden in Nederland. De bijeenkomsten behandelen een inhoudelijk thema. 

JobOn is in december 2019 gestart met een magazine: Bieb & Banen. Het geeft informatie over de organisatie, maar ook over de trends op de arbeidsmarkt en een kijkje in succesvolle initiatieven in de Bibliotheek. Wil je het magazine digitaal bekijken, dan kun je de link aanvragen bij Pieter Vermeer van Jobon.

In combinatie met ander landelijk aanbod - zoals 'Zoek Werk', 'Walk & Talk' of 'Op weg naar werk' - kan jouw Bibliotheek haar positie op het gebied van werk en inkomen verder versterken door werkzoekenden een leertraject op maat aan te bieden.