DeBroekriem

De Bibliotheek organiseert netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden. Elke bijeenkomst heeft een thema.

Wat is het: fysieke ontmoeting voor werkzoekenden
Onderdeel van: Aanbod 
Aandachtsgebied: Werk & Inkomen
Voor wie: alle werkzoekenden
Links: Website DeBroekriem;  video waarin Anton Furnee van Bibliotheek Amstelland vertelt over de meetups in zijn Bibliotheek;  video waarin Jaz van Etten van Bibliotheek Den Haag vertelt waarom zij DeBroekriem inzet.
Vorm: offline netwerkbijeenkomsten

Het platform is bedoeld voor mensen die werk zoeken, zowel starters als mensen in-between-jobs. In de bijeenkomsten kunnen zij hun sollicitatieskills verbeteren en hun netwerk vergroten door nieuwe mensen te ontmoeten. Vaak zijn er gastsprekers.

Jaz van Etten

De KB heeft een overeenkomst met Stichting DeBroekriem om de doorontwikkeling van het domein Werk & Inkomen bij de openbare Bibliotheken te ondersteunen. Stichting DeBroekriem is het landelijke platform voor werkzoekenden en organiseert netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden in Nederland. De bijeenkomsten behandelen een inhoudelijk thema. 

De eerste tien Bibliotheken zijn al als partner aangesloten. 

In combinatie met ander landelijk aanbod - zoals 'Zoek Werk', 'Walk & Talk' of 'Op weg naar werk' - kan jouw Bibliotheek haar positie op het gebied van werk en inkomen verder versterken door werkzoekenden een leertraject op maat aan te bieden.