Tel je Geld

'Tel je geld' is een oefenprogramma voor mensen die minder geld uit moeten of willen geven en mensen die inzicht willen hebben in hun inkomsten en uitgaven.

Wat het is: oefenprogramma over geld 
Onderdeel van: Aanbod 
Aandachtsgebied: Rekenen & Geld 
Links: Tel je Geld; zie details in inhoudsoverzicht Oefenen.nl 
Kosten: gratis voor Bibliotheken 
Vorm: online oefenen, eventueel met begeleiding

Dit programma is onderdeel van Oefenen.nl.

Het programma wil hulp bieden die nodig is om (grote) schulden te voorkomen. Het is laagdrempelig, en op een laag taalniveau geschreven, zodat het voor iedereen begrijpelijk is. Deelnemers werken aan kennis, taal- en rekenvaardigheden en digitale vaardigheden.
Meer informatie in de flyer op Oefenen.nl

Het programma maakt gebruik van de Budgetplanner op Oefenen.nl.
Voor organisaties met een licentie op Oefenen.nl zijn er een handleiding en werkbladen. 

Downloads

Bij dit programma kunnen deelnemers ook de app Samen leren gebruiken. De app biedt aanvullende oefeningen waarmee maximaal vier deelnemers samen aan oefeningen werken. Je kunt de app downloaden in de Apple Store en in Google Play Store.

Eenvoudig Communiceren ondersteunt het online oefenprogramma Tel je Geld met twee publicaties:

Hulpmiddelen om het gebruik van Oefenen.nl te stimuleren

Materialen selecteren

  • De Materialenwijzer helpt vrijwilligers in het digiTaalhuis om lesmateriaal te selecteren uit de kerncollectie rond Spreektaal, Succes, Melkweg+ en Klik & Tik.
  • De Adviescollectie biedt vrijwilligers, docenten en bibliotheekmedewerkers duidelijkheid over alle materialen in de bibliotheekcollectie rondom basisvaardigheden: materiaal voor vrijwilligers, leesboekjes en leermateriaal. Met zoekopties voor specifieke doelgroepen.