Taalklas.nl

Online programma's om Nederlands te oefenen: uitspraak, lezen en schrijven. Sinds kort is er ook een Engelstalige versie.

Wat het is: Nederlands leren op internet: vocabulaire, uitspraak, lezen en schrijven; ook Engels voor beginners 
Onderdeel van: Aanbod 
Aandachtsgebied: Taal, (NT1), NT2, Engels 
Links: Taalklas; taalklas Engels; zie details in inhoudsoverzicht Oefenen.nl 
Kosten: gratis voor Bibliotheken
Vorm: online oefenen

Dit programma is onderdeel van Oefenen.nl.

In deel 1 van Taalklas.nl leren en oefenen deelnemers online de Nederlandse taal. In filmpjes en vrolijke liedjes leren ze vooral heel veel woorden uitspreken, lezen en schrijven. Die gaan over het huis, het lichaam, het weer, vrienden en familie, eten, op school, het verkeer, de winkel en vrije tijd. Mensen die meer taalklas.nl willen en hun inburgeringsexamen willen doen, kunnen met NL-vaardig verder op de computer oefenen in een werkboek en via privéles op de computer.

Taalklas.nl 2 is moeilijker en behandelt meer woorden en zinnen. Bij elk hoofdstuk horen twee filmpjes met één verhaal: een huis bekijken, praten met de buurvrouw, ruilen in de winkel, de dokter en het werk bellen als je ziek bent, (vrijwilligers)werk, naar school en naar de Bibliotheek. Deelnemers leren woorden en zinnen uitspreken, lezen en schrijven.

Taalklas.nl Plus: 300 nieuwe woorden en zinnen over alledaagse onderwerpen. Deelnemers oefenen door te luisteren, lezen en schrijven. Een goede opstap naar de Lees en Schrijf!-programma’s van Oefenen.nl.

Taalklas.nl Engels
Taalklas Engels voor beginners

App Samen leren
Bij dit programma kunnen deelnemers ook de app Samen leren gebruiken. Hierin staat ook een onderdeel bij Taalklas.nl. De taaloefeningen in de app stimuleren deelnemers om samen te praten. Zij oefenen met woorden en regels die in Taalklas.nl (1,2 of Plus) voorkomen.

Materialen selecteren

  • De Materialenwijzer helpt vrijwilligers in het digiTaalhuis om lesmateriaal te selecteren uit de kerncollectie rond Spreektaal, Succes, Melkweg+ en Klik & Tik.
  • De Adviescollectie biedt vrijwilligers, docenten en bibliotheekmedewerkers duidelijkheid over alle materialen in de bibliotheekcollectie rondom basisvaardigheden: materiaal voor vrijwilligers, leesboekjes en leermateriaal. Met zoekopties voor specifieke doelgroepen.